Agjencia Zhurnal.mk
Ekonomi

Shumë objekte gastronomike mbyllën dyert e tyre në Ohër e Strugë:

Ohër, 29 nentor – Për shkak të krizës së krijuar nga pandemia, në pamundësi për të mbuluar shpenzimet, ata kanë mbyllur plotësisht objektet e tyre. Ndërsa kafenetë dhe restorantet të cilët ende janë duke punuar, ankohen se qarkullimi i tyre ka rënë me 60% në krahasim me vitin e kaluar.   

“Është e qartë, për fat të keq ka raste kur mbyllja është vendimi përfundimtar. Nuk është e lehtë të marrësh një vendim për të mbyllur një objekt, por të gjithë e dinë matematikën e tyre. Është e qartë se një nga masat e mundshme është mbyllja e objektit”, u shpreh kryetari i shoqatës gastronomike Mihail Mishev.  

Përveç atyre që punonin në objektet gastronomike të cilat u mbyllën krejtësisht, edhe shumë punonjës të tjerë në sektorin e hotelierisë kanë humbur punën e tyre.   

“Në Ohër, për shkak se zakonisht bazohet në punë sezonale, karakteri i vetë punës kërkon që numri i të punësuarve jashtë sezonit të zvogëlohet, por kjo situatë ka kontribuar në uljen e mëtejshme të këtij numri, e cila është e kuptueshme”, theksoi Mishev.  

Numri i objekteve të mbyllura të hotelierisë në Ohër dhe Strugë pritet të rritet në periudhën e ardhshme, veçanërisht për ata që nuk i plotësojnë kushtet për ndihmë në paketën e katërt të masave ekonomike të qeverisë.

Postime të ngjashme

OPG: Po u shkurtua orari i punës, humbjet do të jenë deri në 22 milion euro

Z H

Miratohet raporti për stabilitet financiar në vitin 2019

Z H

Pronarët e kafeneve dhe restoranteve në Maqedoni kërkojnë të punojnë deri në ora 01:00

T E

Bytyqi dhe Holshtajn do të punojnë në avancim të marrdhënieve ekonomike mes Gjermanisë dhe Maqedonisë

Z H

Dyfish është zvogëluar puna e punëtorëve ndërtimor vendor në vendet e huaja

E.E.

Më shumë se 1/5 e të rinjëve nuk mësojnë, janë të papunë dhe nuk ndjekin trajnime

Z H
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...