Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni TOP LAJM

Si do të realizojë kampanjë pozitive për vaksinim Qeveria, kur Ligji e ndalon?

Shkup, 26 dhjetor – Një nga lëvizjet e para të Qeverisë së LSDM-së, në vitin 2018, ishin ndryshimet në Ligjin për Shërbime Audio dhe Audiovizive, i cili në nenin 102 parashikonte ndalimin e reklamimit në media të institucioneve shtetërore, shërbimet dhe veprimtaritë e tyre. Qeveria ka zgjedhur të miratojë këtë ndalim si pjesë e politikës së saj të përgjithshme, së pari për të krijuar media objektive, të pavarura financiarisht, dhe së dyti, si pjesë e politikës së saj të transparencës. Natyrisht, nën ndikimin e gjithçkaje që ndodhi më parë kur Nikolla Gruevski dhe VMRO DPMNE korruptuan mediat dhe caktoi dhjetëra miliona euro në televizion me pretekstin se ata reklamojnë veprimtari qeveritare të dobishme për qytetarët. Por, atëherë, një strategji e tillë korruptive e qeverisë nënkuptonte ndikim në përmbajtjen e lajmeve dhe programit, por edhe vendosje të gazetarëve të saj në redaksi, për uzurpim më të lehtë të hapësirës, shkruan Tv Nova transmeton Zhurnal.mk

Nëse ndjekim sondazhin e Grupit Këshillimor të Politikave Publike “Ballkani në Evropë” (BIPAG) të botuar këto ditë, atëherë më shumë se gjysma e popullsisë në Maqedoninë e Veriut nuk do të vaksinohen. Kështu iu përgjigjën qytetarëve pyetjeve në sondazh. Të gjithë ata që u përgjigjën se nuk do të marrin pjesë në imunizim besojnë në teoritë e konspiracionit, e cila nga njëra anë është shqetësuese sepse tregon nivelin e ndërgjegjësimit midis njerëzve, dhe nga ana tjetër, sepse një përqindje kaq e lartë e qytetarëve që nuk duan të vaksinohen është një kërcënim serioz për të mos pasur një imunizim të suksesshëm, për të cilin, sipas rekomandimeve mjekësore dhe ekspertëve, për të qenë të suksesshëm, është e nevojshme që vaksina të marrë rreth 70%. Nëse situata reale në terren përballet me këto shifra, atëherë ne kemi një problem serioz, i cili natyrisht duhet të tejkalohet me strategji, informacion, edukim dhe ngritjen publike të çështjes si përparësi.

Në mënyrë që të kemi një përqindje të lartë të popullsisë që do të vaksinohet, së pari duhet të sigurohet ajo përqindje, dhe kjo është e mundur vetëm me një fushatë të vazhdueshme që do të përfshijë profesionistë të shëndetësisë, shkencëtarë, figura publike dhe të gjithë ata që kanë ndonjë ndikim shoqëror, me përfundimin e fundit. Qëllimi që të paktën 20 përqind e popullsisë të ndryshojë mendim dhe të bashkohet me procesin e imunizimit. Kjo është një çështje me interes publik dhe kombëtar, nga e cila varet shëndeti i të gjithëve, por edhe zhvillimi i mëtejshëm i sistemit shëndetësor dhe ekonomisë së përgjithshme. Ky është një lloj prove e pjekurisë për secilin vend, veçanërisht për sa e përgjegjshme dhe e arsimuar është popullsia. Si fillim, numrat janë mbizotërues për ne, por deri në fillimin e imunizimit ka kohë për të ndryshuar pamjen dhe avantazhin numerik mbi ata që duan të vaksinohen dhe që mendojnë se kjo është mënyra e vetme për të dalë nga Pandemia.

Postime të ngjashme

Vestager: Të respektohen rregullat e BE-së në planet kombëtare të rimëkëmbjes

T E

Lefkov: Për lëshimet e platformës së regjistrimit nuk është fajtor populli

T E

Qeveria e miratoi Protokollin shëndetësor për zbatimin e regjistrimit

T E

Analistët për Zhurnal: Problemi me bullgarët do të jetë më shumë serioz se ai grek

Z H

Qeveria miraton Propozim ligjin për shpallje të malit Sharr si Park Kombëtar

T E

Georgievski: Nëse i falëm serbët, pse mos falim dhe bullgarët

T E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...