Kuriozitete

Si të dashuroheni sërish me leximin

Zhurnal Ads

Nëse mediat sociale dhe teknologjia zënë pjesën më të madhe të kohës suaj dhe ju kanë larguar nga librat dhe leximi, ju do ta keni të vështirë që t’i riktheheni leximit, por këshillat e mëposhtme do t’ju vijnë në ndihmë.

Këshillat e mëposhtme do t’ju ndihmojnë që edhe ju të bëheni pjesë e këtyre grupeve dhe të ri-zgjojë tek ju sërish dëshirën për të lexuar:

  • Ndiqni llogaritë në media të ndryshme sociale që flasin për librat. Kështu do ta keni më të lehtë të dini se çfarë librash të lexoni.
  • Lexoni çfarë të dëshironi. Këshillohet që të rifilloni leximin me libra që ju kanë pëlqyer edhe dikur.
  • Anëtarësohuni në bibliotekë. Ato janë një prej mundësive më të mira që për të lexuar libra falas në fusha të ndryshme, etj.
  • Bëni një listë me librat që doni të lexoni. Kështu do ta keni më të lehtë për t’i gjetur ato dhe më pas për t’i lexuar.
  • Provoni librat zanorë. Nëse nuk mund të përqendroheni në leximin e një libri, atëherë drejtohuni nga librat zanorë, të cilët mund t’i dëgjoni edhe duke kryer një aktivitet tjetër, si për shembull të bëni një shëtitje, të gatuani, etj.

Postime të ngjashme

Vajza 6-vjeçare bie nga ballkoni në lartësi prej 12 metrash, por mbijeton për mrekulli pasi ra mbi dëborë

S.B.

Dita Ndërkombëtare e Tolerancës

S.B.

​Ftonjtë qetësojnë kollën dhe pastrojnë mushkëritë

T E
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...