Agjencia Zhurnal.mk
Teknologji

Si të kontrolloni nëse të dhënat tuaja personale janë publikuar nga hakimi i fundit i bërë në Facebook?

Të dhënat e 533 milionë përdoruesve të Facebook janë në dispozicion të publikut në internet që nga e shtuna.

Të dhënat japin informacion në lidhje me numrat e telefonit, emrin, datën e lindjes, vendbanimin, statusin e marrëdhënies dhe, në disa raste, adresat e postës elektronike.

Kushdo që dëshiron të kontrollojë nëse të dhënat e tyre kanë rrjedhur tani mund ta bëjë këtë përmes platformës “Have i been powned“?

Siç njoftoi operatori i faqes në internet, Troy Hunt në Twitter , ai tashmë ka shtuar 2.5 milionë adresat e postës elektronike të rrjedhura në bazën e të dhënave.

Për të kontrolluar, shënoni adresën tuaj në atë link dhe pastaj klikoni në “pwned?” dhe merr një listë të të gjitha rrjedhjeve të të dhënave nga të cilat jeni prekur deri më tani.

Përveç kësaj, si një masë paraprake, nëse është e mundur, duhet të aktivizohen masat e sigurisë të tilla si vërtetimi me 2 faktorë. Nëse dëshironi, mund të përdorni edhe shërbimin e njoftimit të platformës. Nëse adresa e postës elektronike të futur është gjetur në një rrjedhje të re të të dhënave, ju do të informoheni automatikisht.

Postime të ngjashme

Brukseli hetim kundër Google për praktikat antikonkurrenciale në teknologjitë e publikimit të reklamave

Lea Muslija

TESLA KA SUPERKOMPJUTERIN E PESTË MË TË SHPEJTË NË BOTË

Lea Muslija

Ishte paguar 30 Bitcoin për një koncert në vitin 2018, tani Emrah po vjen me monedhën e vet

Dafina Vidishiqi

Taksi ajror i firmës gjermane synon të jetë operacional për Lojërat Olimpike të Parisit më 2024

Dafina Vidishiqi

Facebook prezanton aplikacionin për biseda të drejtpërdrejta audio

Dafina Vidishiqi

Instagram Reels do të shfaq reklama mes videove

Dafina Vidishiqi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...