Agjencia Zhurnal.mk

Si u haruan Nikola Boshkovski dhe Goran Grujevski?

Shkup, 6 qershor – Nexhbi Hasan dhe Hristo Atanasov ose Nikolla Boskovski dhe Goran Grujevski, siç janë identiteti i tyre i vërtetë. Kolegët e pandarë të DSK-së janë harruar nga opinioni. Saktësisht dy vjet pasi Gjykata Supreme Greke vendosi se ato nuk duhet të ekstradohen në vend, situata rreth dorëzimit të tyre të gjykohet para një gjykate vendase nuk ka ndryshuar.

Të dy janë azilkërkues zyrtarë në Greqi, nga frika e hakmarrjes politike në Maqedoni përmes procedurave të motivuara politik kundër tyre. Ministria e Drejtësisë ka kërkuar informacion nga kolegët grekë mbi ecurinë e procesit të ekstradimit.

“Përgjigja e fundit urgjente ndaj kërkesës sonë për ekstradim të Goran Grujevskit dhe Nikolla Boskovskit u dërgua një muaj më parë, më 5 maj. Ende nuk ka ndonjë përgjigje nga pala greke”, tha Ministria e Drejtësisë.

Nikola Boskovski dhe Goran Grujevski u arrestuan në aeroportin e Selanikut më 19 tetor 2017. Policia Greke i ka kapur ata me pasaporta false false në përpjekje për të arritur në Hungari. Ka një proces kundër tyre për pasaporta false. Goran Grujevski akuzohet për përgjime masive për dekada, ndërsa Boskovski akuzohet se është pjesë e organizatorëve të përgjakshëm të 27 prillit. Për të, procedura për këtë proces është ndalur derisa të dorëzohet në vend.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...
error: Content is protected !!