Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Simovski: Metodologjia për zbatimin e regjistrimit do të publikohet në Gazetën zyrtare

Shkup, 29 janar – Drejtori i Entit shtetëror për statistikë, Apostol Simovski deklaroi se metodologjia për zbatimin e regjistrimit të caktuar për muajin prill do të publikohet në Gazetën zyrtare si një dokument publik dhe do t’i përmbajë të gjitha informacionet deri në detajin më të imët për zbatimin e tij.

“Metodologjia shpjegon në detaje të gjithë procesin e zbatimit të regjistrimit. Është gjithëpërfshirës dhe atje përmbahen të gjitha përkufizimet e termave që janë pjesë e regjistrimit, përcaktimet e të gjitha kategorive të popullsisë, të gjitha detyrimet e pjesëmarrësve në regjistrim deri në detajet më të vogla. Ka të gjitha shenjat për të cilat do të mblidhen të dhënat, mënyra në të cilën do të mblidhen të dhënat për ato shenja, kuptimi i shenjave, cili është aplikimi i atyre të dhënave më tej. Kështu që e gjithë procedura shpjegohet në detajet më të vogla. Dhe ajo që është shumë e rëndësishme, për herë të parë në praktikë deri më tani, kjo do të botohet në Gazetën Zyrtare, kështu që do të jetë një dokument publik dhe çdo qytetar do të jetë në gjendje të njihet me faktin se ne do të punojmë në detaji më i vogël”, tha Simovski në deklaratën për media para se të shkonte në takim me kreun shtetëror me kryetarët dhe sekretarët e komunave për zbatimin e Regjistrimit të popullsisë, amvisërive dhe banesave të cilën e organizon Enti shtetëror për statistikë.

Në takim do të marrin pjesë presidenti i Republikës së Maqedonisë së Veriut Stevo Pendarovski, kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi, kryeministri Zoran Zaev, ministri i Drejtësisë Bojan Mariçiq, ministri i Vetëqeverisjes Lokale Goran Milevski, kryetari i BNJVL-së Petre Shilegov dhe drejtori i Entit shtetëror për statistika Apostol Simovski.

Përfaqësuesit e Entit shtetëror për statistikë do t’i informojnë përfaqësuesit e vetëqeverisjes lokale për detyrat e tyre që dalin nga Ligji për Regjistrimin. Do të ketë gjithashtu një seancë pyetjesh dhe përgjigjesh.

Sipas ligjit, kryetarët e komisioneve të regjistrimit në 50 rajone do të jenë sekretarët e kryetarëve.

kuvendi më 21 të këtij muaji miratoi Ligjin për Regjistrimin e Popullsisë, amvisërive dhe banesave në vend. Regjistrimi duhet të kryhet në periudhën nga 1 deri më 21 prill 2021, duke përdorur një kompjuter portativ, në një aplikacion të veçantë, i cili do të zbatojnë detyrimisht masat teknike dhe organizative në përputhje me rregulloret në fushën e mbrojtjes së të dhënave personale.

Ky është regjistrimi i parë pas 19 viteve I fundit në shtet u zbatua në vitin 2002. Regjistrimi, i cili filloi në 2011, u pezullua pasi Komisioni i Regjistrimit dha dorëheqjen në mënyrë kolektive dhe të parevokueshme. (Zhurnal.mk)

Postime të ngjashme

Moti për ditët në vijim në Maqedoni

D V

Xhambaski: Nëse respektohen “vijat e kuqe”, komisioni maqedono-bullgar nuk do të mund të funksionojë

D V

OBRM-PDUKM: Mini-Shengeni nuk është një alternativë e BE -së

D V

Priten variante të ndryshme të Covid-19! Mund të rekomandohet marrja e dozës së tretë e vaksinës

D V

Edhe katër të rinj arrestohen pasi kapen me marihuanë!

R Zh

Zaevi për “Ballkan të Hapur”: Derisa BE-ja nuk e përmbush premtimin, ne do punojmë për një jetë më të mirë

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...