Maqedoni

Sindikata e Arsimit dhe Shkencës të Maqedonisë: Ka mungesë të mjeteve teknike

Zhurnal Ads

Shkup, 24 shtator, zhurnal.mk – Nga analizat e bëra nga Sindikata e Arsimit dhe Shkencës tregojnë se një pjesë e madhe e shkollave nuk kanë siguruar mjete teknike për ndjekjen e mësimin online.

Nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës shprehen se po bëhen përgatitjen për nisjen e re të vitit arsimor, ndërsa ministrja Mila Carovska thotë se platforma për mësim nga larg nuk kërkon performanca të posaçme por kërkon vetëm telefona dhe tableta.

“Kaloi trajnimi i trajnerëve nacional. Secili prej tyre ka trajnuar nga 40 të tjerë, që do të thotë se janë trajnuar 1.600 arsimtarë që tani trajnimin e çuan në shkolla. Prej sot janë edhe llogaritë dhe fjalëkimet që do t’u dorëzohen drejtorëve”, thotë Carovska.

Për nxënësit që nuk kanë kushte ta ndjekin mësimin online do të emitohen 15 minuta emisione në Televizionin e Maqedonisë.

Kryetrari i SASHK, Jakim Nedellkov thotë se arsimtarët nuk kanë kushte për punë dhe nuk mund të fillojnë me punë.

“I qëndroj pas deklaratës që e dhash. Ajo bazohet ndaj Ligjit për marrëdhënie pune ku thuhet se punëdhënësit janë të obliguar të sigurojnë kushte për punë për punëtoret”, tha Nedellkov.

Postime të ngjashme

Sela: Bullgaria duhet të pranojë minoritetin maqedonas

XH,I

Gjendja me Covid është kritike, spitalet janë të stërmbushura

Z H

Arrestohet një kriminel i dënuar me gjashtë vjet burgim

T E
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...