Maqedoni TOP LAJM

Sindikatat do të kyçen në ndryshimet e Ligjit zgjedhor, Penal dhe Ligjin për përgjegjësi civile për shkelje dhe shpifje

Zhurnal Ads

Shkup, 1 tetor, zhurnal.mk – Tema kryesore e diskutimit në takimin e sotëm të ministrit të Drejtësisë, Bojan Mariçiq me përfaqësuesit e Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë (SHGM) dhe Sindikatës së Pavarur të Gazetarëve dhe Punonjësve të Mediave (SPGM) ishte çështja e trajtimit dhe mbrojtjes së punonjësve mediatikë në Maqedoninë e Veriut.

Në takim, siç njofton Ministria e Drejtësisë, takimi diskutoi nevojën për të ndryshuar Kodin Penal (KP), i cili aktualisht po punon me mbështetjen e Misionit të OSBE-së, me fokus të veçantë në rekomandimet e sindikatave, e ajo është që punonjësit e medias të përfshihen nga dispozita të veçanta në KP.

Ministri Mariçiq theksoi se sindikatat do të marrin pjesë në përcaktimin e dispozitave të këtij ligji në fushën e krimeve që lidhen me forma të ndryshme sulmesh ose kërcënimesh kundër punonjësve të medias.

Pavarësisht ndryshimeve ligjore, siç thuhet në deklaratë, bashkëbiseduesit ranë dakord se është akoma e nevojshme të veprohet me vendosmëri sipas detyrës zyrtare nga institucionet kompetente për të hetuar dhe sanksionuar këto akte.

Në të njëjtën kohë, takimi diskutoi ndryshimin e njoftuar të Ligjit për përgjegjësinë civile për fyerje dhe shpifje, për të cilin Mariçiq tha se aktualisht është duke u përgatitur një analizë e cila do të përfshijë rekomandime për ndryshime në ligj, të cilat do të shqyrtohen së bashku me sindikatat.

Tema e fundit, por jo më pak e rëndësishme, siç thuhet në deklaratën e Ministrisë së Drejtësisë, ishte për ndryshimet në Kodin Zgjedhor në lidhje me dispozitat që lidhen me mediat, për të cilat Mariçiq paralajmëroi gjithashtu bashkëpunimin me sindikatat.

Postime të ngjashme

Bllokohet rruga kryesore në Gjorçe Petrov kundër ndërtimit të disa ndërtesave

T E

Minkov: Bllokimi i rrugës evropiane të Maqedonisë së Veriut, do të ketë efekt dështues në raportin Shkup-Sofje

XH,I

22 të vdekur, Filipçe: Gjendja me virusin është jashtëzakonisht serioze dhe kritike

admin
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...