Sony dhe Honda pritet të ofrojnë EV-në e parë “të përbashkët” në vitin 2026

nga D V

Gjigantët japonezë Honda dhe Sony kanë zbuluar më shumë detaje rreth automjeteve të tyre elektrike të zhvilluara së bashku.

Honda do të lansojë një linjë të re të Serisë 0 që do të përfshijë shtatë modele të reja EV deri në vitin 2031.

Ndërkohë, sipërmarrja e përbashkët e Sony dhe Honda, Afeela, po përgatitet të zbulojë EV-në e saj të parë, një sedan elegant, në vitin 2026, shkruajnë mediat e huaja.
Siç thuhet më tej, duke bashkuar burimet dhe ekspertizën, Honda dhe Sony mund të shkurtojnë afatet kohore, duke i lejuar ata të sjellin makinat e tyre elektrike në treg më shpejt.

Kjo është thelbësore për të “sapoardhurit” në një peizazh me zhvillim të shpejtë të EV, pasi përndryshe ata rrezikojnë të nxjerrin një produkt që tashmë është “i vjetëruar”.

Honda po investon ka rezervuar 10 trilion jen (afërsisht 61 miliardë euro) për Serinë 0. Këto automjete elektrike do të mburren me paketa baterish ultra të holla, boshte elektronike kompakte dhe korniza të lehta trupore, të gjitha duke kontribuar në përmirësimin e efikasitetit dhe gamës.

TË REKOMANDUARA

Kush jemi ne

Zhurnal.mk është Agjenci e Lajmeve e pavarur, e themeluar në vitin 2009, që e mbulon Maqedoninë, Kosovën, Shqipërinë edhe lajmet nga bota.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More