Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Sot para deputetëve ligje nga arsimi dhe borxhi nga BB për përballje me Kovid-19

Shkup, 6 tetor, Zhurnal.mk – Kuvendi sot do ta mbajë seancën e 15-të në të cilën në rend dite është Propozim ligji për huamarrjen e Republikës së Maqedonisë së Veriut në Bankën Ndërkombëtare për Ripërtëritje dhe Zhvillim – Banka Botërore sipas Marrëveshjes për hua për financim të Projektit për përballje urgjente me KOVID-19 në Maqedoninë e Veriut, me procedurë të shkurtër.

Në seancë janë edhe ligje nga sfera e arsimit: Propozim ligji për emërime dhe plotësime të Ligjit për institucionet e arsimit të lartë për arsim të kuadrit arsimor në edukimin parashkollor, arsimin fillor dhe të mesëm, si dhe plotësimet e ligjeve për standardin studentor dhe për standardin e nxënësve, të gjitha në procedurë të shkurtër.

Deputetët duhet të debatojnë edhe për Propozim ligjin për parandalim dhe mbrojtje nga diskriminimi, si dhe ndryshimet e propozuara të Ligjit për mbrojtje të informatorëve dhe ndryshimet dhe plotësimet e ligjeve për taksat gjyqësore, për autokampe dhe për patinazhe, në lexim të parë.

Kuvendi duhet të deklarohet edhe për Propozim – vendimin për miratimin e vazhdimit të afatit për ekzistim të gjendjes së krizës në një pjesë të territorit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, për shkak të mbrojtjes nga migrimi ilegal dhe mbrojtja e shëndetit publik në kushte të ekzistimit të pandemisë së shpallur nga Organizata Botërore e Shëndetësisë për virusin KOVID-29 dhe parandalimin e përhapjes së tij dhe për rrezik të lartë dhe vëllim të rritur në hyrje dhe transitim të emigrantëve përgjatë territorit të shtetit.

Postime të ngjashme

Punësime në Gjevgjeli, Dellçevë dhe Berovë të maqedonasve të deklaruar si shqiptarë?

Dafina Vidishiqi

Fadil Zendeli ia then bastionin ASh-së, Gostivari radhit pas Zendelit

Dafina Vidishiqi

Azem Sadiku nga PDSH do të rikandidojë për kryetar të Komunës së Studeniçanit

R Zh

Dokumentet personale, MPB azhuron sistemin, vonesa deri të martën

Dafina Vidishiqi

Ruzhin: Makron dhe Merkel mund ta zgjedhin problemin mes RMV-së dhe Bullgarisë

R Zh

Lëvizja BESA vazhdon ristrukturimin, sonte u themeluan nëndegët e fshatit Çajlë dhe Forinë

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...