Agjencia Zhurnal.mk

Spasovski: Nuk ka mbetje të dëmshme që importohen në vend

Shkup, 22 janar – Nuk ka mbeturina të dëmshme të importuara në vend. Ne po ndjekim nga afër se çfarë po ndodh në Bullgari. Shumë informacion dalin atje. Unë ju bëj thirrje që t’i kontrolloni ato, veçanërisht kur bëhet fjalë për materiale të ndjeshme për mjedisin jetësor, tha kështu kryeministri teknik Oliver Spasovski.

Duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve pas një vizite në Qendrën Klinike Nënë Tereza në sallën e re për Kirurgji torakale dhe vaskulare, Spasovski theksoi se Prokuroria gjithashtu duhet të fillojë hetimet për pretendime të mbetjeve të dëmshme që importohen në vend.

“Ne kemi informacione nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit  hapësinorë që importi i mbeturinave është që lejohet dhe për të cilin ka vërtetime të caktuara, se nuk ka mbeturina të dëmshme që importohen në vend. Është mirë që Qyteti i Shkupit po merr hapa për të zgjidhur situatën. Institucionet duhet ta ndjekin këtë. Ne duhet të forcojmë kapacitetet sa i përket laboratorëve si një mundësi për të ekzaminuar gjithçka që hyn në vend dhe të bëjmë gjithçka së bashku për të përmirësuar mjedisin”, theksoi kryeministri.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...