Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Spasovski – Sekuloviq: Përmes lidhjes së përforcuar rajonale deri te anëtarësimi më i shpejtë në BE

Shkup, 18 janar – Ministrat e Punëve të Brendshme të Republikës së Maqedonisë të Veriut dhe Malit të Zi, Oliver Spasovski dhe Sergej Sekuloviq, ranë dakord në takimin e sotëm të punës për thellimin dhe përmirësimin e bashkëpunimit të mirë mes policisë, posaçërisht në disa fusha të rëndësishme për integrimin evropian.

Por, mesazhi më i thellë është, theksoi Sekuloviq, se marrëdhëniet mes dy vendeve janë të mira dhe se Maqedonia e Veriut është një histori suksesi me moton “shoqëri për të gjithë” dhe për një shoqëri multietnike si në Mal të Zi.

“Duke ndërtuar institucione të forta, ne po dërgojmë një mesazh përmes sistemit gjyqësor se shoqëritë multietnike dhe bashkëpunimi në Ballkan janë të mundshme”, tha ministri i Punëve të Brendshme të Malit të Zi, Sergej Sekuloviq në një konferencë të përbashkët shtypi.

Ministri Spasovski theksoi se Republika e Maqedonisë e Veriut dhe Mali i Zi, si vende partnere në Ballkanin Perëndimor, në periudhën e ardhshme do të punojnë për thellimin e bashkëpunimit ndërkombëtar, si një parakusht kryesor për menaxhimin e suksesshëm të krimit transnacional dhe migracionit të paligjshëm në nivel rajonal dhe ndërkombëtar. duke riafirmuar kështu angazhimin e saj në perspektivën evropiane, si një angazhim të fortë strategjik.

Spasovski dhe Sekuloviq shprehën besimin se burimet e brendshme, si dhe të dy vendeve, përballen me një periudhë bashkëpunimi edhe më intensiv, në të cilën të dy vendet partnere, si anëtare të NATO-s, mund të mbështeten në mbështetjen e ndërsjellë në përmbushjen e agjendës evropiane në rrugën e integrimit evropian.

Ndër të tjera, Spasovski theksoi rëndësinë e përpjekjeve të Ministrisë së Punëve të Brendshme të Republikës së Maqedonisë të Veriut për të promovuar bashkëpunimin ndërkombëtar, me theks të veçantë në bashkëpunimin rajonal si përparësi në rrugën drejt integrimit evropian, por me një fokus të veçantë në shkëmbimin e praktikave të mira në terren. përballen me vendet e rajonit dhe Bashkimin Evropian, në mënyrë që të luftohet krimi i organizuar ndërkombëtar.

“Duke kontribuar në sigurinë rajonale, ne bashkërisht kontribuojmë në stabilitetin e Bashkimit Evropian, i cili reflektohet në një nivel global. Bashkëpunimi mes Ministrive të Punëve të Brendshme të Republikës së Maqedonisë të Veriut dhe Malit të Zi është i frytshëm dhe i hapur, i cili natyrisht është rezultat i marrëdhënieve të mira që ekzistojnë në mes dy vendeve”, tha Spasovski.

Sipas Spasovskit, të gjitha këto tema janë në nivel të lartë në agjendën e BE-së dhe agjendat e vendeve kandidate për anëtarësim.

Ministri i Punëve të Brendshme të Malit të Zi, Sekuloviq e theksoi vendosmërinë e Qeverisë së Malit të Zi për të mbështetur përpjekjet e Maqedonisë të Veriut në rrugën drejt integrimit evropian.

“Ne jemi të gatshëm t’i vendosim në dispozicion kapacitetet tona kolegëve nga Maqedonia e Veriut në zbatimin e detyrimeve sipas Kapitujve 23 dhe 24 dhe jam i bindur se njohuritë dhe përvoja profesionale gjatë procesit të negociatave do të jetë e rëndësishme dhe se përmes këtij lloj bashkëpunimi, ne do të përmirësojmë më tej shkëmbimin e informacionit mes institucioneve të ngarkuara me zbatimin e ligjeve”, tha ministri Sekuloviq.

Siç theksoi ministri malazez, kriza shëndetësore e përforcoi edhe më tej ndërgjegjësimin për rëndësinë e një lidhje më të fortë rajonale, por gjithashtu nevojën për të vendosur veprim të përbashkët më të mirë mes nismave rajonale dhe Bashkimit Evropian. (Zhurnal.mk)

Postime të ngjashme

Kuvendi vendosi të shpallë gjendje krize në një pjesë të shtetit

Z H

LSDM propozon Fatime Fetain në Prokurorinë e Lartë

Z H

Kriza ekonomike/ Prej nesër edhe kontabilistët do të dalin në protesta

Z H

Banka Popullore: Rritje të depozitave dhe të kredive në mars

Z H

Kursimtarët e “Eurostandard” të gëzuar pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese për të ngritur procedurë

Z H

Qeveria “përvjelë mëngët” pas raportit negativ të “Reporterë pa kufij”

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...