Stacioni i karikimit më të shpejtë në botë ngarkon 4 vetura elektronike në të njëjtën kohë

Sistemi “Terra 360” mundëson një karikim të plotë në më pak se 15 minuta.

Grupi zviceran i inxhinierisë elektrike ABB po krijon një stacion të karikimit të shpejtë për vetura elektrike që mund të përdoret për të ngarkuar 4 automjete në të njëjtën kohë. Me një fuqi karikimi prej 360 kW, ” Terra 360 ” mundëson karikim të plotë në më pak se 15 minuta, siç raporton kompania, duke e bërë atë “stacionin më të shpejtë të karikimit në botë”. Një mbushje për një distancë prej 100 kilometrash është e mundur në më pak se 3 minuta.

Karikimi më i shpejtë mund të dobësojë baterinë

Sidoqoftë, aktualisht nuk ka vetura elektronike që mund të ngarkohen me një shpejtësi të tillë dhe tarifat më të shpejta të karikimit mund të dobësojnë baterinë e automjetit. Model 3 i Tesla dhe Y mund të ngarkohet deri në 250 kW – fuqia maksimale e karikimit të Hyundai Ioniq 5 është 232 kW.

Sipas Engadget, të paktën Porsche Taycan me një fuqi ngarkimi maksimale deri në 270 kW dhe Lucid Air i ri me deri në 300 kW po i afrohen këtij konsumi të energjisë.

ABB qëllimisht donte të ofronte më shumë fuqi sesa ishte e nevojshme për të qëndruar i qëndrueshëm ndaj së ardhmes. Në Evropë, stacioni i karikimit do të mbërrijë në fund të vitit dhe do të dalë në treg në SHBA dhe vende të tjera vitin e ardhshëm.

Related posts

Një ndër SUV më të shitura në Evropë, Dacia Duster vjen krejtësisht i ri

D V

Kanada do të lejojë shitjen e veturave me karburante deri më 2035

D V

Kjo është A8 e së ardhmes, Audi Grandsphere

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More