Agjencia Zhurnal.mk
Bota

Stema shumë shumëngjyrëshe në gjoksin e Bill Gates: A paralajmëron Rendin e ri Botëror?

Kohët e fundit, mund të shihen fotografi të presidentëve të shumtë dhe të famshëm të botës që mbajnë një stemë disangjyrëshe në kostumet e tyre, të cilat disa përdorues të mediave sociale i interpretuan si një simbol i mbështetjes për krijimin e një sistemi të ri me të cilin udhëheqësit botërorë do të qeverisin njerëzimin.

Por, sipas portalit francez LCI, fjala është vetëm për një simbol të programit të nisur nga Kombet e Bashkuara dhe se ajo ishte e mbajtur nga krerët e shteteve të tilla si presidenti Emmanuel Macron, por edhe figura publike të tilla si themeluesi i Microsoft, Bill Gates ose Tedros Adhanom Ghebreyesus, kreu aktual i OBSH-së.

Por çfarë kanë të përbashkët në këtë stemë shumëngjyrëshe të fiksuar në xhaketë?

“Këtu janë disa fotografi ku ne shohim presidentin e OBSH-së, Macron, Gates dhe të gjithë liderët e tjerë botërorë që mbajnë stemën e Qëllimeve Globale për Qeverisjen Globale,” lexohet në një postim në një nga rrjetet sociale.

Në komentet e njoftimit, disa theksuan hapur “rendin e ri botëror”, i cili është “folur për një kohë të gjatë”.

Pas konceptit të një “rendi të ri botëror”, kujton Wikipedia, është “një formulim i përdorur për të përcaktuar shumë teori konspirative, duke kërkuar të zbërthehen projekte të dominimit planetar përmes institucioneve të pretenduara demokratike, institucioneve joqeveritare, apo edhe regjimeve totalitare”.

Portali francez deklaron se fotot e mbledhura nuk janë montazhe dhe janë bërë gjatë ngjarjeve të organizuara nga KB gjatë viteve të fundit.

Ai thekson se stemat, të nbajtura nga figura të ndryshme publike, janë identike dhe simbolizojnë “qëllimet e zhvillimit të qëndrueshëm”.

“Qëllimet e zhvillimit të qëndrueshëm” është një emër që u është dhënë një sërë qëllimesh të specifikuara nga KB dhe që mund t’i përgjigjen “sfidave urgjente mjedisore, politike dhe ekonomike me të cilat përballet bota jonë”, shpjegon portali francez.

Programi i quajtur “Portierë”

KB në faqen e saj të internetit thotë se “Qëllimet e Zhvillimit të Qëndrueshëm (SDG) panë dritën e diellit në Konferencën e KB mbi Zhvillimin e Qëndrueshëm në Rio de Janeiro, Brazil, 2012.”

Ato duhet të kuptohen si “një thirrje universale për veprim për të zhdukur varfërinë, për të mbrojtur planetin dhe për të siguruar që të gjithë njerëzit të gëzojnë paqen dhe prosperitetin deri në vitin 2030”.

Ndër 17 qëllimet e miratuara nga Asambleja e Përgjithshme e KB në shtator 2015, e cila hyri në fuqi në 1 janar 2016, ne gjejmë barazinë gjinore, çrrënjosjen e varfërisë dhe çrrënjosjen e urisë në të gjithë botën.

Portali francez tregon se këto ambicie janë në përputhje me qëllimet e Fondacionit Bill dhe Melinda Gates, të cilat e çuan këtë të fundit të mbështesë qëllimet e zhvillimit.

Prandaj, një program i quajtur “Portierë” është zhvilluar për të mbështetur aktorët aktualisht në veprim, me takime vjetore të ndërthurura me konferenca dhe prezantime.

Në këtë kontekst, sipas portalit francez, ne mund të shikonim Bill Gates që mban një stemë zbukurimi me ngjyra që simbolizon 17 qëllime, të cilat mund të blihen në faqen e internetit të KB.

Arritja e 17 qëllimeve ​nga viti 2012

Presidentët e shteteve, përfshirë Macron, iu përgjigjën ftesës së fondacionit të tij.

Portali paralajmëron se këto “qëllime të zhvillimit të qëndrueshëm”, të quajtura gjithashtu “qëllime globale”, nuk janë një organizatë sekrete.

Portali arrin në përfundimin se ky program, si shumë programe të tjerë të nisur nga KB, synon të koordinojë politikat e zhvillimit në nivelin ndërkombëtar, pavarësisht nga fakti që përdoruesit e internetit e shohin atë si një manifestim të qeverisjes globale dhe komentojnë se është një përpjekje për të vendosur një “rend të ri botëror”.

Stema shumëngjyrëshe e veshur nga njerëz si presidenti francez shfaqet këtu si një simbol i angazhimit për të arritur 17 qëllimet e vendosura në 2012.

Megjithëse portali francez LCI theksoi se ky program dhe stema që e simbolizon atë kanë një qëllim të qartë, pas të cilit nuk fshihet asgjë tjetër, disa në këto foto nuhatën një komplot dhe komentuan që njerëzit, kur të kuptojnë se çfarë po përgatitet, duhet të bojkotojnë gjithçka nga institucionet shumëkombëshe që ata i shohin si fituesi më i madh në këto “cirk”. /tesheshi/

Postime të ngjashme

Imunologu gjerman: Ata që kanë më shumë kontakt duhet të vaksinohen së pari

T E

Biden: Vizita e Papa Françeskut në Irak një simbol shprese

T E

Dodiku kundër pranisë ndërkombëtare në Bosnjë

T E

Aktivistet polake protestojnë kundër ndalimit të abortit

T E

Mianmar, OKB njofton për mbi 50 protestues të vrarë

T E

Von der Leyen: BE-ja mund të bllokojë eksporte të mëtejshme vaksinash

T E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...