Maqedoni

“Stop Rusino – ajër të pastër për Gostivarin”, bllokada para deponisë do të zgjasë edhe dhjetë ditë

Zhurnal Ads

Shkup, 2 shtator, Zhurnal.mk – Plehrat komunale nga komuna e Gostivarit do të vazhdojnë të barten përsëri në deponi pasi u plotësuan më shumë se kërkesat e iniciativës civile “Stop Rusino – ajër të pastër për Gostivarin”.

Vendimi i eko-aktivistëve është që të ketë një bllokadë për dhjetë ditë të tjera dhe ata do të qëndrojnë para deponisë për të kontrolluar transportimin e mbeturinave me një listë nga ndërmarrja komunale për të mos lejuar që të hidhen edhe mbeturinat nga qytetet e tjera, që nuk lejohen të hidhen në “Rusino” që nga fillimi i gushtit.

“Ne i qëndrojmë kërkesës sonë themelore për të mbyllur deponinë “Rusino”. Ndërkohë, presim një përgjigje nga komunat e tjera në të cilat janë dërguar kërkesat tona dhe institucionet për të siguruar zgjidhje të mundshme të problemit. Kërkesat e tjera drejtuar komunës së Gostivarit janë përmbushur dhe ne presim që këto ditë të arrijmë një marrëveshje, duke vazhduar ndërkohë të bëjmë roje.”,- deklaroi Anastasija Dukoska nga Iniciativa “Stop Rusino – ajër të pastër për Gostivarin”.

Postime të ngjashme

LSDM: Mickoski është i papërgjegjshëm, rrezikon shëndetin publik

XH,I

Borxhi publik do ta ngadalësojë ekonominë e Maqedonisë së Veriut

XH,I

Do të hapen konviktet për studentët dhe nxënësit e shkollave të mesme

XH,I
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...