Struga dhe Ohri nikoqirë të stërvitjes së parë civile të NATO-s

Shkup, 15 shtator – Në organizim të Qendrës euroatlantike të NATO-s për koordinim të përgjigjeve gjatë katastrofave (EADRCC) dhe Qendrës për menanxhim me krizat (QMK), në rajonin e Ohrit dhe Strugës, nga data 20 deri më 24 shtator të këtij viti do të mbahet stërvitja “Maqedonia e Veriut 2021”.

 

Qendra për menaxhim me krizat si nikoqir,  i kësaj stërvitje të parë civile të NATO-s  në vend, që njëkohësisht do të zhvillohet edhe stërvitja në terren dhe në shtab, është organizator i të gjitha aktiviteteve lidhur me stërvitjen, në kordinim me ekipin e NATO-s.

Siç lajmëruan nga QMK, hapja zyrtare e stërvitjes do të ndiqet me defile të njësive, shqyrtim promotiv i stendave dhe pikë stërvitëse, pas së cilës do të vijojë  shpëtim tregues në rrugë  simulim i aksidenteve.

Në “ditën e parashikuar të mediave” paralajmërojnë QMK, për mediumet do të mundësohet qasja  në vendin e ngjarjes  në rajonet, ku  në terren do të zhvillohet stërvitja.

Gjithë ngjarja fillon nga data 20-24 shtator është planifikuar të transmetohet drejtpërdrejtë në internet në kanalin “youtube” të NATO-s,  linqet  do të vendosen në “fejsbukin” zyrtar të Qendrës për Menaxhim me Krizat.

Related posts

Premton Zaev: Deri në vitin 2023, me rrugë rajonale do të lidhen Kërçova e Dibra me Shqipërinë

D V

MSH: Të gjitha vaksinat janë efikase dhe mbrojnë nga lloji delta

Z H

NQP: Studentët e rregullt për herë të parë të regjistruar në vitin akademik 2021/2022, kanë të drejtë për biletë falas vjetore për transport publik

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com