Medicina

Studimi i ri tregon se si produktet e kujdesit dentar mund të zvogëlojnë përhapjen e coronavirusit

Një studim i fundit i kryer nga Kolegji i Mjekësisë në Pennsylvania, SHBA, (via Science Daily) thekson se produktet e zakonshme të kujdesit dentar mund të inaktivizojnë coronavirusët te njeriu

Në realizimin e studimit të tyre, të botuar në Journal of Medical Virology, studiuesit testuan produkte të ndryshme të kujdesit oral, si pastat e dhëmbëve dhe lëngjet që përdoren për shpëlarjet orale, dhe vunë re se shumica prej tyre inaktivizojnë 99.9% të virusit pas vetëm 30 sekondash.

Ndonëse studiuesit nuk testuan specifikisht SARS-CoV-2, virusin që shkakton COVID-19, ky i fundit është gjenetikisht i ngjashëm me coronavirusët e tjerë njerëzorë të testuar dhe e bën ekipin e studimit të besojë se rezultatet do të jenë të ngjashme edhe për coronavirusin e ri.

Autori kryesor i studimit, Craig Meyers, një profesor i shquar i mikrobiologjisë dhe imunologjisë, tha se rezultatet tregojnë se ngarkesa virale (sasia e virusit) në gojën e një personi të infektuar mund të zvogëlohet përmes produkteve të zakonshme të kujdesit oral, të cilat merren pa recetë dhe një gjë e tillë redukton fuqinë e transmetimit të sëmundjes.

Një tjetër studim i botuar në Journal of Infectious Diseases doli në përfundime të ngjashme.

Postime të ngjashme

Një mollë në ditë është e shëndetshme – po nëse i hani tri sosh?

S.B.

Substanca e ëmbël që ju duhet për të rregulluar tretjen problematike

admin

Nëse kjo është gjëja e parë të cilën e bëni çdo mëngjes, do të duhej të shkoni te mjeku

admin
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...