Agjencia Zhurnal.mk

Të merren masat kundër pushimit të punëtorëve nga puna

Shkup, 21 mars – Shumë punëtorë kanë paraqitur në Komitetin e Helsinkit për të Drejtat e Njeriut se disa punëdhënës po abuzojnë me gjendjen e jashtëzakonshme dhe paralajmërojnë anulimin e kontratave të punës për grupe të tëra të punësuarve ose ulje të ndjeshme të pagave, thonë nga Komiteti i Helsinki.

“Kjo është në përputhje me faktin se Agjencia e Punësimit në Ohër ka marrë tashmë raporte për pushime nga puna në fabrikat e tekstilit, fabrikat e këpucëve, hotele dhe restorante. Për këto arsye, ne e konsiderojmë të nevojshme të kemi një moratorium për të gjitha anulimet e kontratës së punës nga punëdhënësi (arsye biznesi) dhe çdo ulje pagash gjatë periudhës së jashtëzakonshme.

Ne u bëjmë thirrje punëdhënësve që të mos e përdorin këtë kohë të vështirë për interesat e tyre personale, por të përfshihen dhe, nëse munden, të ndihmojnë në kapërcimin e krizës shëndetësore të shtetit. Në këto periudha tejet të paparashikueshme dhe të vështira, të qenit i papaguar për shumicën e punëtorëve do të thotë një rrezik për jetesën e tyre dhe kjo është arsyeja pse nevojitet solidaritet dhe bashkësi.

Për më tepër, personat fizikë dhe juridikë që nuk respektojnë dhe shkelin rekomandimet do t’i nënshtrohen përgjegjësisë penale nga nenet 205 dhe 206 të Kodit Penal. Ne i nxisim punëtorët të mos firmosin asgjë pa u këshilluar më parë me një avokat”, thuhet në deklaratën e Komitetit të Helsinkit.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...