Agjencia Zhurnal.mk
Ekonomi

“Telekomi i Maqedonisë” për 2,3 për qind i ka rritur të ardhurat nga shitjet në vitin 2020

Shkup, 26 shkurt, Zhurnal.mk – Të hyrat nga shitjet të “Telekomit të Maqedonisë” në vitin 2020 u rritën për 2,3 për qind dhe arritën në 11.085 milion denarë. Fitimi operativ përpara interesit, tarifës dhe amortizimit (EBITDA) u zvogëlua lehtë për 0,6 për qind krahasuar me një vit më parë, kumtoi sot kompania.

Ata thonë se ata arritën rezultate pozitive në vitin 2020, përkundër sfidave operacionale të imponuara nga pandemia e Kovid-19. Vazhdon rritja e numrit të përdoruesve të internetit dhe televizionit dhe shënohet edhe trend i ri pozitiv në fushën e TIK.

Numri i përdoruesve me qasje në internet të gjerë u rrit për 4,7 për qind dhe arriti në gjithsej prej 213,8 mijë përdorues, gjë që rriti të ardhurat për 2,7 për qind. “Telekomi i Maqedonisë”, sipas kumtesës, mbetet lider në treg në segmentin TV, me pjesëmarrje prej 33,8 për qind. Në vitin 2020, “Telekomi i Maqedonisë” e përforcoi pozicionin e tij udhëheqës duke rritur klientët e TV-së me 4,5 për qind, duke e çuar bazën e klientëve në 142,5 mijë.

“Këtë vit, përdorimi i zgjidhjeve dhe shërbimeve të TIK dhe Cloud vazhdon të rritet, gjë që çoi në rritje të të ardhurave nga integrimi i sistemit dhe shërbimet e TI me gati 63,3 për qind krahasuar me vitin e kaluar. Ky trend pozitiv i vazhdueshëm është rezultat i digjitalizimit të përshpejtuar i cili ka vendosur kushte të reja për të bërë biznes. Cilësia e shërbimeve dhe zgjidhjeve të TIK dhe siguria e të dhënave të ofruara nga Telekomi i Maqedonisë e pozicionojnë atë si një partner për digjitalizimin e biznesit. Investimet në rrjet në kushtet e digjitalizimit të përshpejtuar”, informon “Telekomi i Maqedonisë”.

Ata gjithashtu deklarojnë se investimet në rrjetin optik kanë rritur numrin e amvisërive të mbuluara nga aksesi optik. Në fund të vitit 2020, “Telekomi i Maqedonisë” siguroi qasje deri tek optika për 39,2 për qind të amvisërive në vend, pra më shumë se 221 mijë amvisërive mund të përdorin përfitimet e rrjetit optik, që është 12,8 për qind më shumë krahasuar me vitin e kaluar.

Postime të ngjashme

Shilegov: Me BRT projektin do të përfitojnë të gjithë qytetarët

Z H

Analizë/ Qytetarët nuk po munden të sigurojnë as produktet ushqimore bazë

Z H

Oda ekonomike do ta përmirësojë punësueshmërinë në pesë rajone të planifikimit

Z H

Lirohet benzina, çmimi i naftës ngelet i njejtë

Z H

Numri i turistëve në shkurt është ulur për 41,7 për qind

Z H

Takim me Bjerde nga BB: Të gjitha të dhënat tregojnë se sistemi bankar është i qëndrueshëm

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...