Tencent tani përdor njohjen e fytyrës për të parandaluar fëmijët në Kinë të përdorin telefona gjatë gjithë natës

Lojërat e natës vonë për fëmijët kinezë do të jenë shumë më të vështira tani që Tencent, kompania më e madhe teknologjike e Kinës, përdor njohjen e fytyrës për të parandaluar fëmijët të luajnë gjatë gjithë natës.

 

Tencent tha se teknologjia e saj e re do të kërkojë që lojtarët të konfirmojnë identitetin e tyre duke përdorur një algoritëm të njohjes së fytyrës në mënyrë që të vazhdojnë të luajnë lojëra celular edhe pas orës 10:00. Ky është vetëm hapi i fundit që ndërmarrjet kineze po ndërmarrin për të respektuar rregulloret më të rrepta të Kinës në lidhje me kohën dhe mënyrën se si të miturit luajnë lojëra.

Deri më tani, kjo veçori është aktivizuar në 60 lojëra mobile Tencent, përfshirë Honor of Kings dhe Game for Peace, por me kalimin e kohës, tipari do të shfaqet në shumicën e lojërave mobile të Tencent.

Mënyra se si funksionon është e thjeshtë: Nëse fëmijët nën moshën 18 vjeç përpiqen ta luajnë lojën pas orës 22 ose para orës 8 të mëngjesit, ata do të duhet të kalojnë një kontroll që konfirmon identitetin dhe moshën e tyre me një aparat fotografik të telefonit. Kjo masë shtesë ekziston për të parandaluar fëmijët që kanë anashkaluar lehtësisht metodat e mëparshme të verifikimit të moshës, në mënyrë që të zbatojnë ligjet e rrepta kineze të lojërave.

Qeveria kineze thotë se këto rregullore janë bërë për të luftuar varësinë nga lojërat në Kinë, ku lojërat janë jashtëzakonisht të popullarizuara.

Në të njëjtën kohë, mbrojtësit e privatësisë janë të shqetësuar se këto të dhëna të mbledhura mund të përdoren për qëllime të tjera. 

Related posts

Manuali me nënshkrimin e Steve Jobs u shit për 800 mijë dollarë

Redaksia

A mundet që iPhone 13 të tejkalojë performancën spektakolare të Apple?

D V

Shpenzimet globale të konsumatorëve për aplikacionet mobile arrijnë një rekord prej 65 miliardë dollarë

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More