Agjencia Zhurnal.mk

Tesla kapërcen Toyota si prodhuesi më i vlefshëm

Prodhuesi i automjeteve elektrike tani ka kapërcyer Toyota me një vlerë tregu pak më pak se 210 miliardë dollarë.

Të mërkurën, aksionet e Tesla u rritën edhe një herë në bursë. Disa herë, aksionet u rritën në mbi 1130 dollarë, niveli më i lartë ndonjëherë në historinë e kompanisë së makinave Elon Musk. Me një vlerë të tregut pak më pak se 210 miliardë dollarë, Tesla ka kaluar edhe Toyota për herë të parë, duke e bërë atë prodhuesin më të tregtuar të makinave në botë, transmeton Telegrafi.

Me nivelin e lartë të bursës, Tesla vazhdon rrugëtimin e saj pa u ndikuar nga kriza e coronavirusit.

Ndërsa automobilistët e tjerë luftuan me humbjet e aksioneve për shkak të pasigurisë ekonomike dhe ndalesave të prodhimit, Tesla duket imun ndaj saj. Besimi në të ardhmen e Tesla është dukshëm i pakufizuar, edhe nëse prodhuesi i makinave elektronike gjithashtu duhej të luftonte me problemet për shkak të situatës COVID-19.

Tesla ishte në gjendje të rritë shifrat e shitjeve të saj për 50 për qind në krahasim me një vit më parë. Prodhuesi gjithashtu së shpejti do të paraqesë shifrat e shitjeve nga tremujori i dytë, i cili përsëri mund të jetë më i mirë se sa pritej.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

S.B.

Lajmet e fundit

Loading...

Regjistrim Domain, Ueb Hosting, Uebfaqe për kompaninë tuaj, vetëm për    273 euro

error: Content is protected !!