Testamenti i Princit Filip do të jetë sekret për 90 vjet – ai kërkoi të mbrohet “dinjiteti dhe pozita” e Mbretëreshës

Vullneti i Dukës së Edinburgut është të mbetet sekret për të paktën 90 vjet dhe në këtë formë do të mbrohet “dinjiteti dhe pozita” e Mbretëreshës Elizabeth II-të, ka vendosur Gjykata e Lartë.

 

Ka qenë traditë për më shumë se një shekull që, pas vdekjes së një anëtari të lartë të Familjes Mbretërore, gjykatave u kërkohet të vulosin testamentet e tyre.

Do të thotë që, ndryshe nga shumica e testamenteve të dhëna me kusht, ai nuk do të jetë i hapur për publikun, transmeton Telegrafi.

Do të ketë një proces privat në 90 vjet për të vendosur nëse mund të mos vuloset, raporton bbc.

Seanca për aplikimin për vulosjen e testamentit u mbajt gjithashtu privatisht në korrik nga Sir Andrew McFarlane, gjyqtari më i lartë në gjykatat e familjes.

Ai dëgjoi argumentet nga avokatët që përfaqësonin pasurinë e Dukës dhe Prokurorin e Përgjithshëm, këshilltarin kryesor ligjor të qeverisë dhe e publikoi vendimin gjatë ditës së sotme.

Sir Andrew tha se si president i Divizionit të Familjes të Gjykatës së Lartë, ai është kujdestari i një kasaforte që përmban më shumë se 30 zarfa, secila që përmban testamentin e vulosur të një anëtari të vdekur të Familjes Mbretërore. Dhe për herë të parë në më shumë se 100 vjet, ai përcaktoi një proces me anë të të cilit këto testamente mund të bëheshin publike.

Sir Andrew tha se pas 90 vjetësh çdo testament mbretëror do të hapet dhe shqyrtohet nga avokati privat i monarkut, mbajtësi i Arkivave Mbretërore, prokurori i përgjithshëm dhe nga çdo përfaqësues personal i personit të vdekur që mund të jetë ende në dispozicion.

Ata do të vendosin nëse testamenti mund të bëhet publik në atë fazë, por Sir Andrew tha se disa testamente mbretërore nuk mund të botohen kurrë, madje edhe pjesërisht.

Vulosja duhet të bëhet nga një arkivist profesionist për të siguruar që dokumentet dhe vulat janë ruajtur siç duhet. Detajet e mëtejshme të procesit do të vendosen nga gjykata para se të fillojë të zbulojë testamentet e para.

Related posts

Sidnej zgjat masën e izolimit, për shkak të koronavirusit

Redaksia

Saadi Gaddafi: Djali i ish-udhëheqësit të Libisë lirohet nga burgu – u nis menjëherë me aeroplan për në Stamboll

D V

Merkel anulon udhëtimin në Izrael për shkak të zhvillimeve të fundit në Afganistan

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More