Agjencia Zhurnal.mk
Kuriozitete

Testi i ri për të marrë shtetësinë amerikane

Testoni njohuritë tuaja në disa prej temave në historinë dhe qeverinë amerikane, të cilave qytetarët e rinj të mundshëm duhet t’u përgjigjen

Administrata e Donald Trump ka bërë ndryshime në testin e shtetësisë që mund ta bëjnë më të vështirë kalimin. Testi i ri bazohet në 128 pyetje të mundshme, dhe qytetarët e mundshëm tani duhet të përgjigjen saktë në 12 nga 20 pyetje në mënyrë që të kalojnë. Më parë, miratimi kërkonte që gjashtë në dhjetë pyetje të përgjigjeshin saktë, transmeton Telegrafi.

Pyetësori vijues bazohet në pyetjet e reja ose të rishikuara që u prezantuan në vitin 2020. Ne i kemi shndërruar pyetjet në zëra me zgjedhje të shumëfishtë. 128 pyetjet për provimin e ri mund t’i gjeni këtu.

1 nga 9

James Madison është i famshëm për shumë gjëra, përmend një.

– President gjatë Luftës së 1812

– Presidenti i pestë i Shteteve të Bashkuara

– Autor i Deklaratës së Pavarësisë

– Sekretari i Parë i Shtetit

2 nga 9

Revolucioni Amerikan pati shumë ngjarje të rëndësishme, përmend një.

– Uashingtoni kalon Delaware

– Beteja e Tippecanoe

– Beteja e Fort Niagara

3 nga 9

Cili është qëllimi i ndryshimit të 10-të?

– Garanton të drejtat e të akuzuarve për vepra penale.

– Ajo përcakton që kompetencat që nuk i janë dhënë qeverisë federale u përkasin shteteve ose njerëzve.

– Skllavëria e shfuqizuar.

– Ndalon kërkimet dhe sekuestrimet e tepruara nga qeveria.

4 nga 9

Kë përfaqëson një anëtar i Dhomës së Përfaqësuesve?

– Për njerëzit që jetojnë në shtetin tuaj

– Për njerëzit që jetojnë në zonën tuaj elektorale

– Për qytetarët në zonën e tyre elektorale

– Partisë suaj politike

5 nga 9

Kush i emëron gjykatësit federalë?

– Kryetari i Gjykatës së Lartë

– Senati

– Presidenti

– Prokurori i Përgjithshëm

6 nga 9

Sa gjyqtarë të Gjykatës së Lartë duhen normalisht për të vendosur një çështje?

– Katër

– Pesë

– Gjashtë

– Nëntë

7 nga 9

Lufta Civile pati shumë ngjarje të rëndësishme, përmend një.

– Kompromisi i Misurit

– Beteja e Little Bighorn

– Marshi i Shermanit

8 nga 9

Emërtoni një udhëheqës të lëvizjes për të drejtat e grave në shekullin e 19-të.

– Clara Barton

– Eleanor Roosevelt

– Mary Baker Eddy

– Sojourner Truth

9 nga 9

Motoja e parë e kombit ishte “E Pluribus Unum”. Çfarë do të thotë?

– Ne njerëzit

– Vetëqeverisja

– Nga shumë, një

– Një komb, i pandashëm

Përgjigjet 

1 nga 9: Presidenti gjatë Luftës së 1812

2 nga 9: Uashingtoni kalon Delaware

3 nga 9: Vendos që kompetencat që nuk i janë dhënë qeverisë federale u përkasin shteteve ose popullit.

4 nga 9: Për qytetarët në zonën tuaj elektorale

5 nga 9: Presidenti

6 nga 9: Pesë

7 nga 9: Marshimi i Sherman

8 nga 9: Sojourner Truth

9 nga 9: Nga shumë, një.

Postime të ngjashme

Kina do ta bëjë “një vijë ndarëse” në majë të Everestit

S.B.

Erërat që frynin me shpejtësi mbi 150 km/h shkulën panelet e xhamit që shërbenin si dysheme në urën 300 metra të lartë, turisti kinez mbetet i varur në rrethojën mbrojtëse

S.B.

Në mes të ditës, dy burra sulmojnë njëri-tjetrin me hanxhar në Angli – ndërsa dëshmitarët ulërinin të tmerruar

S.B.

Rekruti amerikan me çdo kusht dëshironte të shkonte në shtëpi, “rrëmbeu” autobusin e shkollës me nxënës – por u arrestuar nga policia

S.B.

50 vjeçarja pretendon se është rrëmbyer nga alienët, thotë se ka dhe fakte

S.B.

Analisti sportiv turk thyen me çekiç frigoriferin në emision

S.B.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...