Teuta Arifi në kuadër të “Prespa Forum Dialogue”, takon Clarisse Pasztory

Ohër, 1 korrik – Në margjinat e konferencës ndërkombëtare “Prespa Forum Dialogue 2021” që mbahet në Resnjë, Ohër dhe Oteshevë pikërisht në shënimin e 20 vjetorit nga nënshkrimi i Marrëveshjes Kornizë të Ohrit, kryetarja e Komunës së Tetovës Teuta Arifi është takuar me znj. Clarisse Pasztory, që njihet si një nga përfaqësuesit e specializuar të BE, që në vitin 2001 ndihmuan dhe shtynë përpara proçesin e nënshkrimit të marrëveshjes kornizë të Ohrit, marrëveshje kjo që i dha fund konfliktit të armatosur në Maqedoni, por edhe hapi një kaptinë të re për të drejtat e shqiptarëve në vend, si dhe i mundësoi Maqedonisë një perspektive të qëndrueshme në rrugën e integrimit drejt NATO dhe BE.

 

Clarrise Pasztory aktualisht ushtron rolin e Zevendës shefit të misionit të OSCE në Tiranë.

Related posts

Osmani formon grup pune për inkuadrimin e Maqedonisë së Veriut në programin e SHBA-së për heqjen e vizave

Redaksia

Biznesi kërkon revidim të masave

Z H

Shekerinska-Mehaj: Me rajon të sigurtë, në të ardhme të përbashkët evropiane

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More