Thatësira me intensitet më të ulët, kushtet e motit të përshtatshme për vjelje

Shkup, 30 shtator – Vala e lagështisë që këto ditë e kaploi vendin, nuk do ta zgjidhë problemin me thatësinë, por intensiteti i saj në periudhën e ardhshme megjithatë do të ulet, thonë agrometeorologët nga DPHM.

 

Sipas tyre, kushtet e motit mundësojnë vjeljen e rrushit, pemëve dhe kulturave kopshtare, por edhe korrjen e grurit i cili tashmë është pjekur plotësisht.

Rekomandimi për kultivuesit e bletëve mbetet, të bëjnë ushqyerje më intensive me ushqim të lëngshëm dhe përgatitje të familjeve për dimër.

Related posts

Fabrika për përpunimin e mbeturinave në Negotinë është projekt krejtësisht evropian dhe i pastër ekologjikisht, porositi Zaev

D V

Qëndrueshmëri e investimeve të huaja ne tregun kinez

R Zh

Sot përfundon aplikimi për subvencione për pajisje gazi në automjet

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More