Tortë e shpejtë dhe kremoze nga biskotat dhe ananasi

nga D V

Kjo ëmbëlsirë quhet pite njëmilionëdollarëshe për shkak të harmonisë dhe shijes së pabesueshme!

Ëmbëlsira më e bukur kremoze për verë serviret e ftohtë, ndërkaq shija është e magjishme.

Përbërësit:

Për kore:

▪ 300 g biskota,
▪ 70 g gjalpë të shkrirë
▪ 3 lugë sheqer.

Për fill:

▪ 100 g margarinë,
▪ 2 lugë sheqer
▪ 300 g qumësht pluhur,
▪ 250 g ananas nga konserva,
▪ 250 ml krem,
▪ 3 lugë lëng limoni,
▪ një grusht arra.

Përgatitja:

Të gjithë përbërësit për kore përzieni dhe piqni rreth 10 minuta në 150 gradë celsius.

Derisa korja të piqet, në një enë përzieni të gjithë përbërësit për fill, përveç arrave.

Sipër kores qiteni fillin, ndërsa ëmbëlsirën zbukurojeni me arra.

Lëreni të qëndrojë rreth 2 orë dhe pastaj servireni.

Kënaquni dhe ju bëftë mirë!

TË REKOMANDUARA

Kush jemi ne

Zhurnal.mk është Agjenci e Lajmeve e pavarur, e themeluar në vitin 2009, që e mbulon Maqedoninë, Kosovën, Shqipërinë edhe lajmet nga bota.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More