Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Trajanov propozon krijimin e një Agjencie kundër Krimit

Shkup, 13 prill, Zhurnal.mk- Presidenti i Bashkimit Demokratik Pavle Trajanov në debatin e sotëm mbi Strategjinë Kombëtare për Luftimin e Korrupsionit, propozoi miratimin e një Ligji për Luftimin e Formave të Rënda të Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit të Lartë, i cili, siç tha ai, do të parashikojë krijimin e një Agjencie kundër krimit të organizuar dhe Korrupsionit, i cili do të veprojë sipas kërkesave të KSHPK-së, i cili do ti koordinojë aktivitetet e shtatë institucioneve përgjegjëse për zbulimin dhe parandalimin e krimit të organizuar, do të monitorojë në mënyrë operacionale prokurimin publik mbi 500,000 euro, do të punojë në zbulimin e pasurisë së fshehur të zyrtarëve të rangjeve të larta të fituar në mënyrë të paligjshme etj.

“Në Maqedoni, niveli i lartë i kriminalizimit dhe partizanizmit ” e hanë ” shtetin, në kushtet kur nuk ka një sistem të plotë dhe efikas për luftimin e krimit të organizuar,” tha Trajanov.

Ai sugjeroi që nuk duhet të ketë vjetërsim për krimet e formave të rënda kryera nga zyrtarët, ndërsa për iniciativën për të miratuar një ligj për të rishikuar pronën, ai theksoi se nuk duhet ta përjetojë fatin e njejtë të një ligji të miratuar shumë vite më parë, duke kujtuar frazën “Nëse keni një shtëpi, kthejeni apartamentin”.

Trajanov mbështeti Strategjinë Kundër Korrupsionit dhe punën e DKSK.

Postime të ngjashme

Ministri Hoxha viziton zyrat e reja të Njësive Rajonale të MBPEU dhe AUV

Z H

Publikohet thirrje publike për përmirësimin e efikasitetit energjetik të objekteve komunale

Z H

Hiqen pengesat, pas 14 muajsh u rihap kufiri me Greqinë

B L

Presidenti kundër qeverisë, nuk dekreton ligjin për ndërtimet ilegale që u votua në Kuvend

B L

Pendarovski u takua me Zef Mazin, kryenegociatori i Shqipërisë me BE-në

B L

Dixhitalizimi: “Nxënësit do të mësojnë nga tekste të printuara nuk do të rrinë para kompjuterit”

B L

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...