Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Trajnim i IRI-t për Procese të Hapura dhe Transparente të Komisionit të Përhershëm Hetimor të Kuvendit

Shkup, 17 nëntor, zhurnal.mk – Sot, 17 nëntor 2020, Instituti Republikan Ndërkombëtar (IRI) në bashkëpunim me Partneritetin për Demokraci në Kongresin e SHBA-ve, do të zbatojë trajnimin e parë që është pjesë e një seri trajnimesh online për anëtarët e Komitetit të Përhershëm të Hetimeve për Mbrojtjen e Lirive dhe të Drejtave të Qytetarit. Trajnimi synon të kontribuojë në përfshirjen më të madhe dhe prioritizimin më të madh të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në aspektin e lirive dhe të drejtave të qytetarëve duke forcuar rolin e Komisionit të Përhershëm Hetimor. Përmes këtij bashkëpunimi, IRI dhe Partneriteti për Demokraci do të ndajnë përvojat dhe praktikat e mira nga Kongresi Amerikan që do të ndihmojnë komisionin të zhvillojë një axhendë të fortë pune, të identifikojë përparësitë e komisionit dhe të zhvillojë një bashkëpunim të mirë të brendshëm.

Mandati i Komisionit është veçanërisht i rëndësishëm për sistemin e mbrojtjes së të drejtave të njeriut, sepse mundëson mbikëqyrje dhe monitorim të drejtpërdrejtë të situatës për mbrojtjen e të drejtave të njeriut nga deputetët, si përfaqësues të qytetarëve. Gjetjet e Komisionit janë bazë për fillimin e procedurave për të përcaktuar përgjegjësinë e bartësve të funksioneve publike nëse ata kanë shkelur të drejtat dhe liritë e njeriut.

Në trajnim fjalë hyrëse do të ketë Talat Xhaferi, Kryetar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Derek Lajten, Drejtor Ekzekutiv, Partneriteti për Demokraci i Kongresit të SHBA-së., Paul Mekarti, Drejtori Rajonal i IRI-t për Evropë, kurse Halil Snopce, Kryetar i Komisionit të Përhershëm Hetimor fillimisht do të japë një përmbledhje të shkurtër të punës aktuale dhe situatës në Komisionin e Përhershëm Hetimor.

Trajnimi do të mbahet nga Piter Roskam, ish-kongresmen i SHBA-ve, dhe Valeri Hajtshusen, eksperte Eksperte e Procesit Legjislativ në Shërbimin Kërkimor në kuadër të Kongresit.

Dy të tjera nga seria e trajnimeve janë planifikuar përmes të cilave Instituti Republikan Ndërkombëtar (IRI) në bashkëpunim me Partneritetin për Demokraci në Kongresin e SHBA-ve do të mbështetë Komisionin e Përhershëm Hetimor në përpjekjet e tij për të forcuar rolin e tij në monitorimin e situatës së të drejtave të njeriut.

Postime të ngjashme

Maqedoni, gjobiten 220 motoçiklistë dhe 89 shoferë për vozitje në gjendje të dehur

Dafina Vidishiqi

Moti gjatë ditës së nesërme në Maqedoni

Dafina Vidishiqi

Ja kur pritet heqja e orës policore në Maqedoni

Dafina Vidishiqi

Filloi rikonstruimi i rrugës 116 në Tetovë

Dafina Vidishiqi

Agjencia e Sigurisë Kombëtare do të marrë 3 milion euro me rishikimin e buxhetit

Dafina Vidishiqi

Asnjë i vdekur nga COVID-19 në Maqedoninë Veriore

Dafina Vidishiqi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...