Agjencia Zhurnal.mk

Desktop Header

Desktop Under Menu 1

Desktop Under Menu 2

Tre piktura me vlerë të lartë të shekullit të 16-të janë vjedhur nga Universiteti i Oksfordit

Tre piktura me vlera të larta janë vjedhur në Galerinë e Fotografive të Kishës së Krishtit.

Vjedhësit u futën në galeri, brenda kolegjit të Kishës së Krishtit në Universitetin e Oksfordit, rreth orës 11 të së shtunës, raporton “Metro”, transmeton lajmi.net.

Ata morën Salvator Rosa’s A Rocky Coast, nga fundi i viteve 4040, Anthony Van Dyck’s A Soldier On Horseback, rreth 1616, dhe Annibale Carracci’s A Boy Drinking, rreth 1580.

Kryeinspektori i Detektivit Jon Capps konfirmoi që askush ishte lënduar gjatë vjedhjes.

Piktura të cilat janë vjedhur janë copa me shumë vlera që datojnë nga shekujt e XVI dhe XVII. Vepra e artit ende nuk është rikuperuar, por është duke u zhvilluar një hetim i plotë për ta gjetur atë dhe për t’i sjellë ata që janë përgjegjës para drejtësisë.

Në një deklaratë, Kisha e Krishtit tha që galeria do të mbetet e mbyllur deri në njoftimin e mëtejshëm.

Më 1765, gjenerali John Guise lejoi koleksionin e tij të më shumë se 200 pikturave dhe pothuajse 2,000 vizatime në kishën e tij të ish-kolegjit të Krishtit.

Kjo i mundësoi kolegjit të fuste artin në arsimin e Oksfordit pa qenë nevoja të udhëtonte në Itali ose të vizitonte shtëpi hijerëndë, të cilat në atë moment mbanin shumicën e koleksioneve të artit në Mbretërinë e Bashkuar.

Një numër i dhuratave të mëvonshme dhe piktura ka kuptuar që Galeria e Fotografive të Kishave të Krishtit është rritur në 300 piktura dhe pothuajse 2,000 vizatime.

Galeria e krijuar me qëllimin që strehon koleksionin është krijuar nga arkitektët Powell dhe Moya dhe u hap nga Mbretëresha në 1968.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

S.B.

Lajmet e fundit

Loading...
error: Content is protected !!