Agjencia Zhurnal.mk

Tregoures: Maqedonia me shumë pak shancë që të fitojë datë për bisedime me BE-në

Shkup, 17 maj – Maqedonia ka shumë pak shancë që të fitojë datë për bisedime me BE në qershor por vetëm nëse BE ndanë Shqipërinë dhe Maqedoninë në procesin e marrjes së vendimit, analizon kështu eksperti francez për Ballkanin, Loïc Tregoures në bazë të dokumentit zyrtarë nga Parisi.

Ai ka analizuar kështu pozicionet e ministrit francez për punë të jashtme dhe Europë, Zhan iv le Drijan sipas të cilit Franca ka dhënë mendim negative për kërkesën për liberalizimin e vizave me Kosovën.

Për Shqipërinë nuk ka shancë se do happen bisedimet mirëpo paqartësi ekziston edhe për Maqedoninë për të cilën ekzistojnë shumë pak shancë vetëm në rast se gjatë analizimit të procesit të përparimit ndahet Shqipëria dhe Maqedonia.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...