Përbërësit:
- 1 gote sheqer
- 4 vezë
- 1 gote te çajit vaj vegjetal
- ½ gote te çajit ujë
- ½ gote te çajit qumësht
- 1 Pluhur pjekje
- 1 vanilje
- 2.5 gota miell
PËR SOS
- 1 gote qumësht
- 1 gote te çajit sheqer
- 3 luge te gjelles kakao
- 2 çokollatë
Hapat:
Fillimisht i përgatisni sosin në temperaturë mesatare. Vezët dhe sheqerin përzieni, pastaj ia shtoni përbërësit e tjerë me rend.
Glazurën e kekun e derdhni në enë e pjekjes dhe në temperaturë 170 gradë celsius e pjekeni.
Pas ftohjes mund të bëni trekëndësh ose ndonjë formë tjetër. Skajet ia lyeni me kokos dhe e shijoni këtë recetë praktike.
Ju bëftë mirë!