Agjencia Zhurnal.mk

Tronditja e ekonomive nga koronavirusi/ Ja masat e para që marrin 7 vendet më të zhvilluara të botës

Ministrat më të fuqishëm në botë të financave dhe bankierët qendrorë sapo kanë lëshuar një deklaratë të përbashkët, duke u zotuar të ndërmarrin hapat e nevojshëm për të adresuar krizën e koronavirusit.

“Ne do të bëjmë gjithçka që është e nevojshme për të rivendosur besimin dhe rritjen ekononomike dhe për të mbrojtur punët, bizneset dhe aftësinë e sistemit financiar”, thuhej në deklaratë.

G7 thotë se ata janë të angazhuar të “japin përpjekjen fiskale të nevojshme” për t’i ndihmuar ekonomitë të rikuperohen shpejt nga tronditja aktuale dhe të rifillojnë rrugën e tyre drejt “rritjes më të fortë dhe më të qëndrueshme ekonomike”.

Kjo, thonë ata, do të përfshijë zgjerimin e sistemeve shëndetësore, dhe marrjen e mbështetjes së likuiditetit dhe zgjerimin fiskal (dmth shpenzimet qeveritare) për të hedhur poshtë ndikimin negativ të Covid-19. Shefat e financave gjithashtu insistojnë se ata po ndajnë ide dhe përvoja ndërsa përpiqen të zgjidhin recesionin më të keq në dekada:

“Ne po bashkëpunojmë ngushtë për të shkëmbyer përvojat dhe strategjitë në mënyrë që të synojmë në mënyrë efektive përpjekjet tona për të mbështetur qytetarët dhe bizneset tona. Ne po krijojmë politika të reja të tilla si ofrimi i ndihmës për punësimin, punët e telekomunikacionit, dhe popullsitë në nevojë, dhe zgjerimin e aksesit të kujdesit për fëmijët dhe përfitimet për të papunët.

Ne gjithashtu po ofrojmë përmirësime të likuiditetit, garanci, kredi të subvencionuara, shtyrje të taksave dhe shtyrje të ripagimit të huasë dhe, kur është e përshtatshme, grante për ndërmarrjet e prekura, veçanërisht bizneset e vogla dhe të mesme”.

Ministrat e financave gjithashtu zotohen të “promovojnë tregtinë dhe investimet globale” dhe “të koordinojnë çdo javë” pasi ato zbatojnë këto masa dhe ndërmarrin “veprime të mëtejshme në kohë dhe efektive”.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

S.B.

Lajmet e fundit

Loading...