Agjencia Zhurnal.mk

Urgjentisht të votohet ndalesa e importit të mbeturinave si lëndë djegëse

Shkup, 23 janar – Partia e të gjelbërve DOM kërkon miratimin urgjent të ndryshimit në Ligjin për menaxhimin e mbeturinave të propozuar nga deputetët e saj Maja Moracanin dhe Liljana Popovska. Kjo do të ndalonte importin e mbeturinave si lëndë djegëse dhe do ta largonte atë si burim të ndotjes në një kohë kur ndotja e ajrit është shumë e lartë dhe institucionet që inspektojnë dhe kontrollojnë atë janë shumë të dobëta për momentin.


“Këto ditë, Kuvendi i Maqedonisë po shqyrton seancën ku ndodhet kjo pikë e rendit të ditës. Për habinë e atyre që propozuan ndryshimet anashkaluan pikën në seancën e djeshme, duke sqaruar se nuk merreshin parasysh kushtet. Në një shënim procedural nga Popovska se ligji është mbështetur si nga komiteti i shoqërisë civile ashtu edhe nga ai i Komisionit Legjislativ dhe kështu janë përmbushur rregullat e procedurës, ka pasur një sqarim të ri nga kryeparlamentari se nuk është arritur asnjë marrëveshje për t’u marrë në konsideratë nga koordinatorët e grupit parlamentar “, thonë nga partia e Popovskës.

Partia u bën thirrje koordinatorëve parlamentarë që të mos pengojnë miratimin e një ligji që është në interes të mbrojtjes së mjedisit dhe shëndetit të qytetarëve.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...