Agjencia Zhurnal.mk

Ushtria Serbe ka pezulluar 200 aktivitete të bashkëpunimit ushtarak ndërkombëtar

Ushtria Serbe ka pezulluar punën në rreth dyqind aktivitete ushtarake ndërkombëtare, të cilat ishin planifikuar të mbahen në gjashtë muajt e ardhshëm, tha ministri i Mbrojtjes i Serbisë, Aleksandar Vullin.

“Në gjashtë muajt e ardhshëm, ishte planifikuar që të stërviteshim me përfaqësuesit e ushtrive të tjera të botës gjithsej tetë herë, katër herë me ushtritë e Lindjes dhe katër herë me ushtritë e Perëndimit”, tha Vullin.

Nga ana tjetër, NATO-ja ka thënë se nuk ka planifikuar ngjarje specifike me Serbinë në muajt e ardhshëm, porse mbetet e përkushtuar për një partneritet, “në interes të stabilitetit dhe sigurisë në rajon”.

Aleanca Veri-atlantike i bëri komentet për Shërbimin e Ballkanit të Radios Evropa e Lirë, më 9 shtator, pasi Qeveria e Serbisë vendosi të mërkurën që, në gjashtë muajt e ardhshëm, t’i ngrijë të gjitha stërvitjet dhe aktivitetet ushtarake.

Vendimi i Qeverisë së Serbisë erdhi një ditë pasi Ministria e Mbrojtjes e Bjellorusisë publikoi informacionin se pjesëtarët e Forcave të Armatosura të Ushtrisë së Serbisë do të marrin pjesë në stërvitjen e përbashkët me Rusinë dhe Bjellorusinë, të quajtur “Vëllazëria sllave”.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...