Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni TOP LAJM

Vajza e Naser Ziberit bëhet notere para se i ati të zgjidhet Avokat i popullit

Shkup, 11 shkurt – Vajza e Naser Ziberit, Sihana Ziberi Shabani u zgjodh notere në Shkup, pak para zgjedhjes së tij si Avokat i popullit, ndërsa procedura për zgjedhjen e tij ishte duke u zhvilluar në Parlament dhe emri i Ziberit u përmend në publik edhe atëherë. Ministria e Drejtësisë konfirmoi për Fokus se vajza e Ziberit aplikoi në konkurs për përzgjedhjen e noterëve, i cili u shpall në dhjetor.

Në dhjetor të vitit të kaluar, ishte shpallur konkurs për disa pozicione noteriale në disa qytete në të gjithë vendin, duke përfshirë një pozicion në Qytetin e Shkupit. Sihana Ziberi Shabani aplikoi gjithashtu. Aplikimet u shqyrtuan nga një komision i veçantë në Dhomën e Noterisë, i cili më pas i paraqet ato në Ministrinë e Drejtësisë së bashku me një raport mbi konkursin në të cilin renditet lista e kandidatëve, u përgjigj Ministria e Drejtësisë.

I pyetur nga Fokus për Ziberin nëse është në përputhje me ligjin që zyra e tij noteriale të vazhdojë punën, duke qenë se ai është zgjedhur Avokat i Popullit, Ziberi u përgjigj se me kërkesën e tij me një vendim të Ministrit të Drejtësisë më 31 janar 2020 shërbimi noterial zyra e tij do jetë në pushim.

“Zyra ime e noterisë është e mbyllur dhe një noter tjetër i emëruar në përputhje me Ligjin për Noterin, kushdo që ka të drejtë të kryejë shërbimin noterial në ndonjë pjesë të gjykatës për të cilën është emëruar,” na tha Ziberi. Në pyetjen shtesë nëse kjo do të thotë që zyra e tij e noterisë në Çair është e mbyllur, Ziberi u përgjigj: – Po, zyra e noterit Naser Ziberi është e mbyllur.

Fokus telefonoi në numrin e telefonit të disponueshëm për publikun, i cili mund të kontaktohet në zyrën e Ziberit, ku mësuam se zyra e tij ende po funksionon në të njejtin lokacion.

Postime të ngjashme

Përfundoi debati në ditën e dytë për ribalancin e Buxhetit

D V

Milloshoski: Kemi komunikim me ASH-AAA për çështjen e koalicionit parazgjedhor

D V

Taseva: Sektori publik mbushet me kuadro në prag të zgjedhjeve lokale

D V

Shahpaska: Me masën ligjore “E diela – ditë e pushimit javor” e realizojmë kërkesën e punëtorëve

D V

KRSKRR-ja me thirrje: Vozit me përgjegjësi – Vozit i çlodhur!

D V

Filloi debati për Ligjin për shtetësi, parashtrohen 1.000 amendamente

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...