Agjencia Zhurnal.mk

Vdes shkrimtarja boshnjake, Isadora Bjelica

Siç mësohet jozyrtarisht ka vdekur në spitalin “Shën Sava” shkrimtarja boshnjake. Isidora ka vite që luftonte me një sëmundje të rëndë, për të cilën shpesh shkruante në librat e saj, por edhe për të cilën shpesh fliste në publik.

Isidora Bjelica lindi në Sarajevë më 10 dhjetor 1967, ku mbaroi shkollën e mesme. Pastaj ajo u diplomua në Fakultetin e Arteve Dramatike në Beograd (Departamenti i Dramaturgjisë) dhe mori gradën master në të njëjtin fakultet me tezën “Technotriller si një formë moderne e tragjedisë”. Ajo jetoi dhe punoi në Beograd. E martuar me Nebojsa Pajkic, me të cilën ka dy fëmijë, Leo Grigorije Pajkic dhe Villa Evangelina Pajkic.

Si autore i TV-së, ajo ka punuar në disa projekte, nga të cilat “Klot-Frket” në televizionin BK dhe televizionin BN dhe udhëzuesin e dashurisë të Isidora në televizionin Metropolis.

Ajo është autore e më shumë se 40 librave kushtuar brezave të ndryshëm.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...