Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Vendparkime për shtatzëna dhe familje me fëmijë deri në 3 vjet

Shkup, 28 shtator – Në disa lokacione në Shkup dhe Veles, hapësira parkimi ofrohet për gratë shtatzëna dhe familjet me fëmijë deri në tre vjeç, në kuadër të projektit “Zona të sigurta të parkimit familjar”.

“Besoj se me realizimin e këtij projekti, që synon përmirësimin e sigurisë në trafik, ne kemi hyrë në thelbin e nevojave më të thjeshta, por jashtëzakonisht të rëndësishme të kategorive të caktuara të bashkëqytetarëve tanë. Në këtë rast, janë gratë shtatzëna dhe familjet me fëmijë deri në tre vjeç për të cilët ne kemi siguruar kushte ligjore, por edhe reale për vendosjen e hapësirave të përshtatshme të parkimit të destinuara ekskluzivisht për to. Këto parkingje janë të vendosura në vendet më të favorshme për të cilat kanë nevojë këta qytetarë, para objekteve shëndetësore, qendrave të caktuara tregtare, si dhe para objekteve publike që janë destinuar kryesisht për më të rinjtë. “Ne u kujdesëm që këto hapësira parkimi të vendosen në vendet më të përshtatshme, pra në hyrje-dalje të zonës së parkimit, dhe hapësira e parkimit është më e madhe se zakonisht dhe më e përshtatshme për manovrimin e nevojshëm të prindërve ose grave shtatzëna”, tha Shilegov.

Tani për tani, shtoi ai, “zona të tilla të sigurta parkimi” për gratë shtatzëna dhe prindërit e fëmijëve deri në tre vjeç sigurohen në komunat e Qendrës, Çairit dhe Velesit, në stacionet e kontrollit teknik të AMSM, por gjithashtu në pothuajse 12 zona parkimi të ndërmarrjes publike “Parkingu i Qytetit”.

“Do të veçoj disa lokacione – në Qendrën Klinike, për Klinikën për Gjinekologji dhe Obstetrikë ku kemi shënuar katër hapësira të tilla për parkim. Kemi edhe tre të tjerë përpara spitalit “8 Shtatori” dhe kemi siguruar të njëjtën shumë para Kopshtit Zoologjik. Ose, brenda “Parkimit të Qytetit” deri më tani kemi gjithsej 27 vende të tilla parkimi. Personalisht, unë jam i përkushtuar për të rritur ndjeshëm këtë numër në të ardhmen. Në të njëjtën kohë, ne jemi duke punuar në rritjen e numrit të hapësirave të shënuara të parkimit për njerëzit me nevoja të veçanta. Tani për tani, projekti është pak më i përqendruar në Qytetin e Shkupit, duke pasur parasysh trafikun e shtuar dhe mungesën e hapësirave të parkimit. “Por shumë shpejt e njëjta do të realizohet në komuna të tjera, të tilla si Ohri, Velesi, Manastiri, Tetova, Shtipi, Kumanova, në qytete më të mëdha ku pjesëmarrësit në trafik përballen me të njëjtën mungesë të hapësirave të parkimit,” njoftoi Shilegov.

Postime të ngjashme

Shabani: Gabimi në mesazh nuk është i MASH-it por operatorëve celularë!

Dafina Vidishiqi

Ahmeti për ditën e çlirimit të Republikës së Kosovës: Shteti i Kosovës po ecë përpara

Dafina Vidishiqi

Rënia e lindjeve, shqetësuese në Kërçovë! Për 5 vite numri është përgjysmuar

Dafina Vidishiqi

Zaev hap zyrë në Strumicë për takime me qytetarë

Dafina Vidishiqi

Të hënën fillon regjistrimi në shkollat e mesme

R Zh

MASH: Shkollat nuk guxojnë të marrin para për dëftesat, kjo është në kundërshtim me Kushtetutën dhe ligjet

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...