Agjencia Zhurnal.mk

Vijnë rekomandimet më të fundit për vendet europiane në lidhje me përballjen me virusin

Bruksel, 10 gusht – Europa arriti që rastet e koronavirusit t’i ulë në kohë për verën – por kontinenti po sheh një “goditje të kohëve të fundit”, paralajmëroi sot agjensia e BE-së për sëmundje infektive.

Më shumë llogari të testimit për disa nga rritja, shkroi në një njoftim për shtyp Mike Catchpole, Qendra Europiane e Parandalimit dhe Kontrollit të Sëmundjeve (ECDC). Por vlerësimi i azhurnuar i rrezikut i agjencisë i atribuon pjesën më të madhe të masave relaksuese të përmbajtjes.

“Ekziston një ringjallje e vërtetë në raste në disa vende si rezultat i zbutjes së masave nga distanca fizike”, tha agjensia, duke rekomanduar që vendet të riinstalojnë ose forcojnë masat e ndryshme në një “qasje faza, hap pas hapi dhe të qëndrueshme”.

Për vendet ku ndiqen distancimi shoqëror dhe higjena e duhur dhe gjurmimi i kontaktit ekziston, rreziku i përhapjes së koronavirusit është “i moderuar”, shkruan agjensia. Për vendet e tjera, rreziku është “shumë i lartë”.

ECDC inkurajon vendet që të testojnë në mënyrë gjithëpërfshirëse njerëzit për të zbuluar çdo rritje të çështjeve dhe të ndjekin shpejt ndjekjen e kontakteve.

Agjensia paralajmëroi se njerëzit mund të bëhen më pak në përputhje me masat anti-koronavirus ndërsa pandemia vazhdon, duke shkruar: “Është e natyrshme që njerëzit të lodhen dhe të zvogëlojnë pajtueshmërinë me masat e shëndetit publik”.

Vendet, pra, duhet të vazhdojnë t’i kujtojnë njerëzit se virusi po qarkullon ende me mesazhe “realiste” që pranojnë “sakrificat dhe ndryshimet e stilit të jetesës që publiku i ka bërë tashmë”, tha ECDC.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...