Agjencia Zhurnal.mk

Virusi Korona zbraz arkat e komunave në vend

Shkup, 20 prill – Virusi Corona ka zbrazur arkat komunale. Të gjitha komunat në lindje të vendit po përballen me një rënie të mprehtë të taksave dhe të ardhurave të tjera. Në shumicën e komunave, për shkak të distancës sociale, vendimet për tatimin në pronë nuk u janë dorëzuar as qytetarëve. Saktësisht se sa do të jenë buxhetet minus do të dihet pas përfundimit të tremujorit të parë. Kryetarët e komunave thonë se do të ketë pagesa, por disa ujësjellës, kanalizime dhe rrugë do të presin kohë më të mira.

Kryetarët e komunave janë optimistë se situata aktuale nuk do të nënkuptojë anulimin e projekteve kapitale, pasi shumica e tyre zbatohen nga buxheti i shtetit. Por këtu, gjithashtu, do të ketë një zgjatje të gjërave sepse shumë nga interpretuesit e përzgjedhur kërkojnë afate të reja për shkak të pandemisë. Problemi më i madh është transporti i punëtorëve nga një komunë në tjetrën dhe ora policore.

“Ka një rënie të të ardhurave, kjo është e sigurt, por ne ende nuk kemi numrat e saktë dhe se si kjo do të ndikojë në projektet tona”. Ne presim që ato të realizohen, por mbase me një ritëm të ngadaltë”, tha Zvonko Pekeski, kryetar i komunës së Berovës.

Ka më pak para në llogaritë e Ndërmarrjeve Publike. Mbledhja e faturave të ujit në pothuajse të gjitha komunat është përgjysmuar. Ata thonë se kjo do të rrezikojë funksionimin e tyre optimale dhe mund të rrisë borxhet e tyre.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...