“Vjelja e mollëve të Prespës” nga 25 deri më 27 shtator

Resnjë, 23 shtator – Me program kulturor-argëtues dhe gara sportive nga 25 deri më 27 shtator në Resnjë do të mbahet manifestimi tradicional “Vjelja e mollëve të Prespës”. Vjelja e mollëve prespane, ndërsa sipas traditës, do të fillojë në festën fetare , Dita e kryqit, me këputjen e mollës së parë.

 

Manifestimi do të fillojë të shtunën me turne futbolli të grupeve junior, ndërsa ditën tjetër në pjesën muzikore-argëtuese në amfiteatrin e shkollës së mesme komunale “Mbreti Samoil” do të interpretojnë grupet “Pajak” dhe Aleksandar dhe Dac.

Tradicionalisht, në festën e madhe të Ditës së kryqit, më 27 shtator simbolikisht do të këputet molla e parë, me çka edhe zyrtarisht fillon vjelja e mollëve në Prespë, e më pas do të ndahen edhe çmimet komunale për bujqit më të mirë. Më pas pason prezantimi I mekanizmit dhe prodhimeve bujqësore, ndërsa do të promovohet edhe Ushqimi tradicional prespan dhe punime të ndryshme.

Related posts

Bitcoin vazhdon të rritet, kriptovaluta i afrohet 60 mijë dollarëve

D V

Shtrenjtohet benzina

Z H

Vazhdohet afati për programin për shkëmbim të përvojave për kalimin nga qymyri drejtë burimeve ekologjike të enrergjisë

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More