Agjencia Zhurnal.mk

Vjeshtë e nxehtë e pret vendin në arenë politike

Shkup, 31 korrik – Një vjeshtë e stuhishme politike e pret Maqedoninë. Kjo përshtypje i jepet publikut duke marrë parasysh shpërndarjen e forcave politike në Parlament. Mbetet pyetja e hapur nëse ndonjë nga partitë do të ketë sukses në formimin e një qeverie politike, apo ndoshta në fund do të marrim një koalicion të gjerë qeveritar. Situata mund të bëhet edhe më e komplikuar nëse BDI nuk tërhiqet nga kërkesa e saj për kryeministër shqiptar.

Shtrohet pyetja nëse një përbërje e re parlamentare mund të jetë zgjidhja në fund. Kreu i opozitës Hristijan Mickoski nuk e përjashton një skenar të tillë.

– Nuk do të befasoja nëse zgjedhjet e reja parlamentare të parakohshme zhvillohen në vjeshtë, nëse ndodh, as ne, as LSDM-ja, as ndonjë parti tjetër, ne shohim se BDI po kërkon mandatin. Nëse nuk gabohem, zëvendëskryeministri Osmani në një televizion, në një rast kërkoi mandatin, si pala e tretë në këto zgjedhje. Nëse askush nuk arrin të formojë një qeveri, unë nuk e përjashtoj mundësinë e zgjedhjeve të reja të parakohshme parlamentare në vjeshtë, tha Mickoski

Kryeministri teknik Oliver Spasovski thotë se partia e tij do të formojë qeverinë e ardhshme.

Mickoski ndryshon pikëpamjet e tij çdo ditë. Deri pak ditë më parë, ai nuk tha që do të formojë qeveri, se do të formojë një shumicë parlamentare. Tani ai thotë zgjedhje të reja. Kjo është puna e tij në fund të fundit. Zgjedhjet kanë mbaruar. Ka një fitues, Kjo është LSDM-ja. Ne do të formojmë qeverinë e re, thotë Spasovski.

Koha tashmë ka njoftuar se LSDM ka pranuar që për një vit Kryeministri i Maqedonisë të jetë shqiptar. Megjithatë, përshtypja është se në këtë rast është një tullumbace provë për kontrollimin e pulsit të publikut. Partia qeverisëse nuk ka komentuar zyrtarisht lajmet.

Sidoqoftë, orekset e rritura të BDI nuk janë problemi i vetëm për përbërjen e Qeverisë. Aleanca për Shqiptarët gjithashtu rriti kërkesat e saj. Ziadin Sela tani kërkon gjuhën shqipe në kushtetutë dhe jo si gjuhë që flitet nga 20 përqind e popullsisë.

Nisur nga kjo situatë, ka kohë që ka dyshime se LSDM ka bërë pazar për deputetë nga rivalët politikë. Mickoski gjithashtu pohon se, duke thënë se masa e qeverisë mbeti e pasuksesshme.

– Gjashtë, shtatë numra shifrorë në euro ofrohen. Unë mendoj se jam i neveritur nga mënyra se si politika kuptohet nga ata njerëz, dua të them privilegje të ndryshme për ta, për familjet e tyre. Sigurisht, ata u refuzuan brutalisht, pastaj vijnë dhe kërkojnë falje për fyerjen e tyre, tha Mickoski.

Gjatë intervistës në Alfa, Mickoski gjithashtu iu referua sulmeve ndaj tij nga ish zyrtarë të partisë. Ai thotë se këta ishin njerëz që kërkojnë falje për Zaev dhe punojnë nën komandën e tij.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...

Regjistrim Domain, Ueb Hosting, Uebfaqe për kompaninë tuaj, vetëm për    273 euro

error: Content is protected !!