Maqedoni

VMRO: Bislimovski është anëtarë partiak, nuk mund të jetë kryerar i Komisionit rregullator

Zhurnal Ads

Shkup, 12 shtator – Bislimovski ishte anëtar i organeve të partisë së Zaevit, duke shkelur ligjin, e vendosi atë në krye të Rregullatorit për të rritur çmimin e energjisë elektrike

Marko Bislimovski nuk është i pavarur dhe profesionist, ai është një zyrtar partiak i LSDM-së, i cili përmbush kërkesat dhe dëshirat e Zoran Zaev. Në vitin 2011, Marko Bislimovski u zgjodh anëtar i Këshillit Ekonomiko – Social të LSDM, një organ dhe komision i partisë. Bislimovski është një figurë e partisë, dhe prej aty ai nuk mund të jetë një ekspert i pavarur që do të përfaqësojë qytetarët, por një zyrtar i partisë që kujdeset për interesat e biznesit të Zaevit.

Marko Bislimovski shkel ligjin për energjinë dhe artin. 17 rr. 5 të së njëjtës, e cila është vendimtare që Kryetari i Komisionit Rregullator të Energjisë nuk duhet të jetë zyrtar në një parti politike. Marko Bislimovski është një zyrtar në një parti politike. Vetë emërimi i Marko Bislimovskit si President i ERC është shkelje e Ligjit për Energji.

Edhe këtu, propozuesi mban përgjegjësi. Marko Bislimovski është presidenti i paligjshëm i ERC. Sipas nenit 19 paragrafi 6 pika 2 të Ligjit të Energjisë i cili thotë se Presidenti i ERC mund të shkarkohet nëse ai ka shkelur detyrimet e paanësisë dhe pavarësisë. Bislimovski e bëri atë, me vetë faktin se ai është anëtar i një organi partie dhe kështu një zyrtar i partisë, sipas VMRO.

Postime të ngjashme

Shënohet Java evropiane e mobilitetit në Shkup

T E

AZGJ-ја е filloi bashkëpunimin me Agjencinë e Shërbimeve Mediatike, Audio dhe Audiovizuale

admin

Radev: Do të ishte gabim i madh nëse Borisov dhe Zaev luajnë shfaqje teatrore para publikut

Z H
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...