Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

VMRO-DPMNE me iniciativë deri tek Gjykata kushtetuese, kërkon që të mos ketë ndërprerje të energjisë pa vendim gjyqësor

Shkup, 4 nëntor, zhurnal.mk – Partia opiozitare VMRO-DPMNE sot parashtroi iniciativë në Gjykatën Kushtetuese për të vlerësuar kushtetutshmërinë e dispozitave të Ligjit të energjetikës dhe të Rregullave të rrjetit të miratuar nga Komisioni Rregullator i Energjetikës, që, sipas avokatit Stojançe Gerovski, EVN i përdor ato për të shkyçur amvisëritë nga sistemi i furnizimit me energji elektrike për shkak të faturave të papaguara.

“Shpresojmë që Gjykata Kushtetuese, në veçanti dhe natyrisht gjykatësit kushtetues që janë përparësia e asaj që quhet ndershmëri dhe drejtësi, t’i qasen me kujdes shqyrtimit të kësaj iniciative. Dhe me këtë, ata do të përfundojnë veprimet e paligjshme me dekada të tëra nga EVN-ja në pjesën e shkyçjes së energjisë elektrike nga amvisëritë”, tha Gerovski.

Sipas tij, duke pranuar nismën për anulimin e dispozitave, Gjykata Kushtetuese do të qëndrojë në anën e drejtësisë dhe, mbi të gjitha, do të mbrojë kategoritë e cenueshme të qytetarëve, megjithëse nisma vlen për të gjithë qytetarët në vend. Kjo, theksoi ai, buron nga Ligji i energjetikës, i cili vendosmërisht tregon në përfundimin se kjo kompani ka detyrimin të furnizojë vazhdimisht dhe pa ndërprerë me energji elektrike.

“Parashikohen patjetër momentet dhe kushtet kur kjo kompani mund të ndërpresë furnizimin me energji elektrike. Dhe kjo është vetëm në rastin e aksidenteve të mëdha, ku përjashtohen një, dy rrugë, ose një – dy vendbanime, ose rajone më të mëdha, në varësi nga aksidenti. Ose në kushtet e forcës madhore ku nuk ka asnjë faktor njerëzor. Në asnjë moment tjetër, ky institucion nuk ka të drejtë të fikë energjinë elektrike, veçanërisht për faturat e papaguara të energjisë elektrike që duhet të provohen në procedurë të ligjshme gjyqësore para gjykatës kompetente”, deklaroi Gerovski.

Postime të ngjashme

Joveski: Prokuroria po monitoron ndërtimin e ndërtesave shumëkatëshe në Shkup

R Zh

Do të zgjerohet hetimi për rastin“Dvojnik” me lëshimin e pasaportave të paligjshme

N E

Taseva për rastin Rashkovski: Përveç hetimit penal nevojitet edhe hetim financiar

N E

Zoran Zaev thirrje komunitetit maqedonas në Shqipëri të votojnë Edi Ramën

N E

Analizë – Covid19 / Masat e reja mund të rëndojnë edhe më shumë ekonominë dhe papunësinë në vend!

R Zh

Hristijan Mickovski: Kemi dështuar të ballafaqohemi me krimin dhe korrupsionin

N E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...