Volvo dhe Aurora me një kamion prototip autonom

Ekziston një mungesë e shoferëve të kamionëve në botë dhe kjo është përshkallëzuar me krizën britanike dhe mungesat e karburantit, si dhe dërgesat e ngadalta në dyqanet e mallrave të konsumit.

Edhe pse ky problem nuk është asgjë i ri, zgjidhja e tij mund të gjendet në formën e kamionëve autonomë, shkruan Autoblog.

Të paktën ky është mendimi i njerëzve nga Volvo, të cilët kanë bërë një hap të madh përpara në bashkëpunim me markën Aurora, duke paraqitur një prototip të një kamioni autonom, bazuar në modelet VNL.

I quajtur një hap shumë i rëndësishëm drejt nisjes së kamionëve plotësisht autonomë të klasit 8 për qëllime tregtare, ky prototip është i pajisur me paketën e sensorëve Aurora që përfshin katër llojet e fundit të ndryshme të sensorëve të frekuencës së lartë LiDAR.

Duke folur për sigurinë, kompanitë shtuan se ajo përfaqëson një element kyç, duke sugjeruar se do të përmirësohet më tej në sistemet kryesore si frenimi dhe drejtimi.

Aurora gjithashtu pretendon se bashkëpunimi i drejtpërdrejtë do të thotë që të dy markat do të jenë në gjendje të kalojnë pajisjen e çdo kamioni me qindra platforma autonome të dizajnuara sipas kërkesave dhe nevojave, me pika kritike të forcuara dhe kontrolle personale të shtuara, i cili është kryesisht një proces joefikas dhe jo i besueshëm gjatë prodhimit.

Tani për tani, nuk ka asnjë informacion kur modelet e reja do të vijnë në treg, por kompania Aurora më parë sugjeroi që kamionët e tyre autonomë të mund të arrijnë në rrugë në vitin 2023.

Related posts

Foxconn zbulon tre prototipe të reja të automjeteve elektrike

D V

Gemballa na kthen në kohën e garave të Paris-Dakar të vitit 1986 – Porsche 959 kushton 780 mijë

D V

Ford tërhoqi 775 mijë vetura për shkak të një problemi në timon

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More