Agjencia Zhurnal.mk

WhatsApp: Hakerët kanë sulmuar përdoruesit në iPhone dhe Android, përmes kodit

WhatsApp ka nxituar të nxjerrë një rregullim të sigurisë pasi shqetësimet janë ngritur që hakerët mund të injektojnë softuerin e mbikqyrjes në telefona nëpërmjet funksionit të thirrjes.

Aplikacioni zbuloi një dobësi që u lejon sulmuesve të instalonin kodin e dëmshëm në iPhone dhe telefonat Android duke telefonuar një pajisje të synuara.

Kodi mund të transmetohej edhe nëse përdoruesit nuk u përgjigjen telefonave të tyre, raportoi Financial Times.

Njerëzit tani janë duke u kërkuar që të përditësojnë WhatsApp-in e tyre menjëherë, përcjell Telegrafi.

Ka shqetësime se softueri është përdorur në përpjekjet për të hyrë në telefonat e aktivistëve të të drejtave të njeriut, duke përfshirë një avokat në Mbretërinë e Bashkuar.

WhatsApp pretendon të ketë 1,5 miliardë përdorues në mbarë botën dhe lëshoi një përditësim të softuerit të hënën.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

L E

Lajmet e fundit

Loading...