Maqedoni

Xhaferi – Koja: Punë alternative e Kuvendit në kushte të pandemisë dhe miratim të ligjeve reformuese

Zhurnal Ads

Shkup, 9 shtator – Nevoja për domosdoshmërinë e mundësimit të të punuarit alternativ të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në kushte të pandemisë ose gjendjeve tjera të paparashikuara, për nxjerrjen e ligjeve reformuese në vigjilje të konferencës ndërqeveritare për fillimin e negociatave për anëtarësim me BE-në, nevojën për shqyrtimin e sërishëm të Ligjit kundër diskriminimit, për konfirmimin e vendimeve për gjendjen e jashtëzakonshme dhe për ndryshimin e Rregullores në përputhje me atë që u akordua përmes Dialogut Zhan Mone, ishin disa nga temat e takimit të sotëm të kryetarit të Kuvendit, Talat Xhaferi dhe shefit të Misionit të OSBE-së në Shkup, Klemens Koja.

Në takim, siç bëri të ditur Kabineti i Xhaferit, u fol edhe për rolin e OSBE-së në zhvillimin e proceseve demokratike, si dhe për bashkëpunimin me Shtëpinë Ligjvënëse.

Kryetari Xhaferi potencoi se e çmon lartë rolin e OSBE-së në zhvillimin e proceseve demokratike në vend, kontributin e OSBE/ODIHR me mbikëqyrjen e proceseve zgjedhore, si edhe bashkëpunimin e vazhdueshëm të Kuvendit me Misionin e OSBE-së në Shkup.

Ai theksoi se Asambleja Parlamentare e OSBE-së, ku merr pjesë aktive Kuvendi i Republikës së Maqedonisë së Veriut, paraqet lidhje vitale ndërmjet Organizatës dhe deputetëve të cilët janë drejtpërdrejt të zgjedhur nga qytetarët.

Ambasadori Klemens Koja, thuhet në kumtesë, e përgëzoi kryetarin Xhaferi për zgjedhjen e sërishme për Kryetar të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe nënvizoi se Misioni i OSBE-së në Shkup do të vazhdojë të bashkëpunojë me dhomën ligjvënëse në zbatimin e proceseve reformuese.

Bashkëbiseduesit e theksuan bashkëpunimin e frytshëm ndërmjet Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Misionit të OSBE-së në Shkup, me qëllim të përforcimit pavarësisë parlamentare, të funksionit mbikëqyrës dhe rolit demokratik dhe shprehën gatishmëri për vazhdimin dhe thellimin e bashkëpunimit në këtë plan.

Postime të ngjashme

Propozim-vendimi për numrin e nënkryetarëve të Kuvendit sot në seancë plenare

XH,I

1905 raste aktive me Covid, situata është stabile

Z H

Qeveria e Maqedonisë sqaron se cilat janë masat e reja dhe kush duhet t’i zbatojë

admin
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...