Maqedoni TOP LAJM

Xhaferi në takim me Thimonier: Kontrolli parlamentar është me rëndësi të madhe

Zhurnal Ads

Shkup, 3 shtator, zhurnal.mk – Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Talat Xhaferi, sot realizoi takim me ambasadorin e Republikës Franceze, Christian Thimonier.

Kryetari Xhaferi shprehu falënderim për mbështetjen nga Republika Franceze në përpjekjet për përmbushjen e prioriteteve strategjike të vendit dhe kënaqësi për bashkëpunimin e frytshëm bilateral.

Ai informoi për aktivitetet e ardhshme në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut për zgjedhjen e komisioneve, delegacioneve dhe grupeve parlamentare të bashkëpunimit, si edhe miratimin e legjislacionit që ka të bëjë me procesin evropian, luftën kundër Covid-19 dhe përpjekjet për mënjanimin e pasojave ekonomike nga pandemia.

Ambasadori Thimonier drejtoi urim për zgjedhjen e sërishme të Xhaferit në funksionin e kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe shprehu bindjen se roli dhe dukshmëria e Kuvendit, që është institucioni kryesor për funksionimin e suksesshëm të sistemit, do të vazhdojnë të përforcohen edhe në periudhën e ardhshme.

Ai vlerësoi se kontrolli parlamentar është me rëndësi të madhe dhe shprehu mbështetje për punën e Këshillit Nacional të urointegrimeve, ku duhet të arrihet konsensus për çështjet kyçe të këtij procesi.

“Në takim u theksua se vazhdimësia dhe thellimi i bashkëpunimit të shkëlqyer ndërmjet Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Asamblesë Nacionale dhe Senatit të Republikës së Franceze, mund të kontribuojnë në masë të madhe në avancimin e marrëdhënieve të përgjithshme bilaterale dhe miqësisë mes dy vendeve. Duke e nënvizuar rëndësinë e diplomacisë parlamentare, bashkëbiseduesit shprehën shpresë se vizitat e biseduara kthyese të parlamentarëve francezë në Maqedoninë e Veriut do të realizohen sapo të përmirësohen kushtet shëndetësore”, thuhet në njoftimin e Kuvendit.

Postime të ngjashme

Pendarovski takoi ambasadorin e Shqipërisë Fatos Reka

T E

Fëmijët me aftësi të kufizuara të lënë mënjanë, prindërit kërkojnë që fëmijët e tyre tu kthehen aktiviteteve

T E

Sanksionohen 384 shoferë në Shkup, konfiskohen 4 motoçikleta

T E
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...