Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Xhaferi pret që Antikorupsioni të kërkojë falje

Shkup, 2 tetor – Kryetari i parlamentit, Talat Xhaferi, u kërkoi anëtarëve të Komisionit Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit që të kërkojnë falje deri nesër për pretendimet se apanazha e deputetëve arrin në 100.000 denarë. Ai përmend që anëtarët e Komisionit Antikorrupsion zgjidhen nga Parlamenti dhe kjo i jep atij të drejtën të kërkojë përgjegjësi prej tyre.

Katica Nikollovska, anëtar i Komisionit Kundër Korrupsionit, deklaroi sot se nga numri i përgjithshëm prej 107 personave që përdorën apanazhën, 29 vijnë nga Qeveria dhe 78 nga Parlamenti. Nga 107 persona që i nënshtrohen analizës, 89 persona pas ndërprerjes së përdorimit të funksionit u punësuan përsëri, 46 në institucione shtetërore dhe 43 në sektorin privat. Ndërsa 18 persona nuk ishin të punësuar pas përfundimit të mandatit.

Shtatë nga deputetët u kthyen në vendet e tyre të punës ku ishin para zgjedhjes si deputet, por vetëm pasi ushtruan të drejtën e tyre 12-mujore për apanazh. Shuma e apanazhit për personat të cilët janë emëruar në pozitat në Qeveri është rreth 71,000 denarë, dhe për ata të cilëve u ka mbaruar mandati shuma është rreth 100,000 denarë.

Postime të ngjashme

Merko: Platformat në brigjet e liqenit janë “oferta” e vetme për turizmin në Strugë

Dafina Vidishiqi

Qeveria ka vendosur, nuk ka orë policore pas mesnate

Dafina Vidishiqi

Manifestim tradicional “Takim i të parit me më të mirët” (drejtpërdrejtë)

Dafina Vidishiqi

Shekerinska: Ky Samit i NATO-s ishte historik për vendin

Dafina Vidishiqi

Mickoski: Protestojmë për të parë se për çfarë bisedojnë Zaev dhe Buçkovski me Bullgarinë

Dafina Vidishiqi

Ruzhiq – Carovska: Përmirësim i bashkëpunimit shkencor dhe arsimor dhe arsimimit të pakicave kombëtare

Dafina Vidishiqi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...