Zaev dhe Besimi do t’i propozojnë Propozim-ndryshimet e Ligjit për financimin e komunave

Shkup, 22 shtator – Kryeministri Zoran Zaev dhe ministri i Financave Fatmir Besimi, do të mbajnë konferencë për shtyp lidhur me Propozim-ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për financim të njësive të vetëqeverisjes lokale.

Siç kumtoi pres-shërbimi qeveritar, ndryshimet e propozuara do ta përmirësojnë  kapacitetin fiskal dhe do t’i rrisin të ardhurat e komunave përmes  rritjes graduale të shkallës së grantit të TVSH-së dhe tatimin personal të të ardhurave, me qëllim të pavarësisë më të madhe financiare dhe stabilitetit të njësive të vetëqeverisjes lokale.

Related posts

Ministria e Tregtisë jep 3.65 milionë euro grante për tri skema për bizneset e vogla dhe të mesme

D V

Fabrika për përpunimin e mbeturinave në Negotinë është projekt krejtësisht evropian dhe i pastër ekologjikisht, porositi Zaev

D V

Për tranzicion në “Marrëveshjen e Gjelbër” është i nevojshëm plan teknik dhe financiar

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More