Zaev: Do të ulet pragu për kandidatët e pavarur

Shkup, 31 korrik – Ne nuk kemi frikë nga listat e pavarura, tha sot kryeministri Zoran Zaev, duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve në lidhje me ndryshimet e propozuara në Kodin Zgjedhor.

 

Ndryshimet janë në procedurë parlamentare dhe aktualisht parashikojnë që kandidatët e pavarur duhet të mbledhin së paku 2% të nënshkrimeve të votuesve të regjistruar në listat komunale të zgjedhësve në mënyrë që të jenë në gjendje të marrin pjesë në zgjedhje.

Zaev njofton se këto ndryshime do të hiqen nga zgjidhja ligjore.

“Kodi Zgjedhor do të jetë në përputhje me indikacionet e marra nga publiku ekspert, por edhe nga numri më i vogël i partive sepse ata besojnë se nuk është e saktë që partitë më të mëdha të vendosin pragun për numrin e nevojshëm të nënshkrimeve të grumbulluara për t’u dorëzuar lista të pavarura. Unë pashë se ka një ambient dhe pragu do të ulet nga dy përqind, ndoshta në një përqind ose ndoshta do të hiqet”, tha Zaev.

Related posts

Tre zjarre mbrëmë në rajonin e Tetovës, nuk ka persona të lënduar

N E

Ruskovska: Së shpejti padi për Rashkovskin

Redaksia

6 të shëruar dhe 15 të infektuar me covid në Maqedoni

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com